Dumper 1882X1254

912G-serien

Kompakt, mycket mobil och överlägsen i terräng. Midjestyrda och mångsidiga 10-tonsdumprar med hög effekt, låg vikt, lång livslängd och enkel manövrering. Effektiv och flexibel - varje dag, år efter år, levererar Hydrema 912G-serien effektiv och kraftfull jordförflyttning. Du får en dumper i världsklass - med stort fokus på förarkomfort och säkerhet.

912G Load On Route Constr Site

912G

Dumper

912G
  • 10 tons lastkapacitet
  • Cummins B4.5 Stage 5-motor
  • Enkel att använda, säker och robust
912GS On Route Constr Site

912GS

Dumper

912GS
  • 10 tons lastkapacitet
  • Hög komfort med fjädrad framaxel
  • Förarhytt med fantastisk sikt
912G HM Front View MT Unloading City Site

912HM

Dumper

912HM
  • 10 tons lastkapacitet
  • Låg egenvikt och breda däck för lågt marktryck
  • Fjädrad framaxel för maximal komfort

Hydremas serie med 10-tonsdumprar kallas 912G-serien och består av 3 modeller: 912G, 912GS och 912HM. Hydremas 912G-dumprar har vidareutvecklats en del under årens lopp. Det började med de gamla 800-modellerna som sedan utvecklades till 900-modeller. I 900-modellerna började 10-tonsdumprarna som 910, och sedan 906a och 906b, vilket indikerar en uppgradering av maskinstyrkan.

När Hydremas dumper med 10 tons kapacitet fick namnet 912 - efter den brittiska måttenheten short ton - följde den resten av Hydremas maskiner i C-serien. C-serien är ett uttryck för den generation av motorer som finns i maskinerna. Sedan dess har denna serie utvecklats till D-, E-, F- och idag har vi nått G-serien, som alla har en Cummins Stage 5-motor.  

Framgången med Hydrema 912G dumper beror främst på den svängande midjestyrningen. Midjestyrningen med hydrauliska stabilisatorer håller maskinen stabil och säker genom att automatiskt överföra vikten till hjulen som greppar marken.

912G, 912GS och 912HM är tre olika modeller som är utformade för olika ändamål.

Skillnaderna mellan dessa modeller är följande:

912G är standardmodellen. Den har ingen framaxelfjädring och kan kännas lite ojämnare att köra än de andra två modellerna, men den är ett utmärkt val för dem som inte behöver köra i mycket ojämn terräng.

912GS har framaxelfjädring, vilket gör förarhytten mer stabil och följer inte maskinens rörelser i terrängen på samma sätt. Detta ger ökad komfort för föraren.

912HM skiljer sig från de andra två modellerna genom att ha större däck, högre markfrigång och kan köras med en däckbredd på upp till 800 mm, vilket innebär att den har ett lägre marktryck. Det innebär att den lämnar färre spår efter sig och är idealisk för körning på t.ex. golfbanor. Dessutom är 912HM också den enda modellen med möjlighet till öppet flak.

 

Förutom dessa skillnader har de tre 10-tonsdumprarna i 912G-serien samma egenskaper.

Alla modeller i 912G-serien har en 147 hk (108 kW) Cummins B-4.5L Stage 5-motor med DOC, DPF och SCR-katalysator med AdBlue-tillsats. Denna 4,5-litersmotor har en 16-ventilers Common-Rail turbodiesel med intercooler och elektronisk variabel turboladdare. 

Chassidesignen säkerställer att alla hjul alltid är i samma spår, och de dubbla standarddäcken ger exceptionell dragkraft med minimal skada på marken. Den centralt placerade leden ger stor manövreringsförmåga, en låg svängradie på endast 6,1 m och enkel positionering vid tippning.

912G-serien är extremt enkel att använda och föraren blir snabbt bekant med maskinens funktioner och manövreringsförmåga. Användarvänliga reglage, joystickstyrning, utmärkt sikt och en ergonomiskt utformad förarhytt ger bästa möjliga arbetsförhållanden.

Dumpern har en beprövad 6-växlad ZF Soft-Shift-transmission med automatisk eller manuell växling. Den intelligenta växellådan växlar automatiskt upp 2 växlar när rätt förutsättningar finns för att öka hastigheten.

912G-serien är ett mycket bra val för en kompakt men kraftfull dumper som kommer att göra vardagen enklare och ge mycket god komfort. Denna 10-tonsdumper är pålitlig, hållbar och enkel att använda och är idealisk som uthyrningsmaskin. Som alla Hydremas grävlastare och hjulgrävare levereras 912-serien även med Hydrema Telematics, som är gratis under de första 3 åren. Med Hydrema Telematics får du överblick över en mängd data om maskinen via sensorer och elektronik i maskinen. 

Så om du behöver en stark, lättmanövrerad och kompakt dumper av högsta kvalitet är 912-dumpern från Hydrema något för dig. Om du behöver en mindre dumper kan du titta på vår 707G-serie, och om du behöver en dumper som är större än 10 ton så är det vår 922G-serie du ska titta närmare på. Här hittar du också vår nya 6-tonsdumper som är helt eldriven och perfekt för arbete i stadsmiljö. 

Oavsett vilken dumperstorlek du letar efter, så får du alltid högsta kvalitet hos oss på Hydrema!