All900g Front Grill 906Gand908g Operator View (1) 908G Rear End Close Up

908G

Grävlastare


Egenskaper

 • Arbetsområde upp till 200°
 • Midjestyrd för överlägsna terrängegenskaper
 • Stor lyft- och lastkapacitet
 • Användarvänlig och hög förarkomfort
 • Tyst och kompakt för användning i stadsmiljö
 • Kraftfull Cummins B-4.5 Stage 5-motor
 • Oöverträffad sikt från hytten

900G-SERIEN

900G-serien från Hydrema representerar det absolut bästa inom midjestyrda grävlastare. Dessa maskiner är konstruerade för att ge enastående mångsidighet och prestanda för bygg- och anläggningsarbeten. Med över 45 års erfarenhet och samarbete med några av världens bästa förare erbjuder varje modell i 900G-serien en kombination av kraft, stabilitet och arbetshastighet som matchar en riktig lastmaskin. 900G-seriens robusta och användarvänliga maskiner är byggda för att klara de mest krävande uppgifterna och förhållandena, vilket gör dem till en värdefull investering för alla entreprenörer som söker tillförlitlig och mångsidig utrustning.


Hydrema 908G

Hydrema 908G är en högeffektiv och mångsidig midjestyrd grävlastare som är konstruerad för att ge enastående prestanda och manövrerbarhet. Denna modell ingår i den hyllade 900G-serien och är utrustad med en motor på 122 hk, vilket ger tillräcklig kraft för mängder av arbetsuppgifter. Med ett arbetsområde på 200 grader och en fysiskt mindre storlek jämfört med sina större syskon i serien är 908G idealisk för både rymliga och trånga arbetsutrymmen. Den imponerande lyftkraften gör den särskilt lämplig för lyftarbeten som kräver extra styrka. Den kompakta storleken i kombination med dess avancerade funktioner och robusta konstruktion gör 908G till ett utmärkt val för alla som söker en mångsidig, kraftfull och pålitlig maskin för sina anläggningsprojekt.


KRAFTEN I 908G

Hydrema 908G är utrustad med en högpresterande Cummins B-4.5 Stage 5-motor som ger en imponerande kraft på 122 hästkrafter. Denna 4,5-liters 16-ventilers Common-Rail turbodieselmotor är utrustad med intercooler och en elektroniskt styrd variabel turboladdare, vilket säkerställer optimal prestanda i alla arbetsförhållanden. Motorns förmåga att köra effektivt på biodiesel (HVO) visar Hydremas engagemang för miljövänliga lösningar. Den kraftfulla motorn säkerställer att 908G enkelt kan hantera krävande uppgifter även vid lägre motorvarvtal där motorn uppnår sin lägsta specifika bränsleförbrukning.

Kärnan i 908G:s drivlina är en avancerad transmission som ytterligare förbättrar dess effektivitet och användarvänlighet. Denna modell är utrustad DANA 6/3-växlad helautomatisk, elektroniskt styrd transmission som säkerställer smidig kraftöverföring och enastående komfort. Med sin dubbla "Kick down"-funktion och en omvandlare som ökar vridmomentet säkerställer denna transmission smidig och kraftfull drift under alla förhållanden. Med sex växlar framåt och tre bakåt, i kombination med konstant fyrhjulsdrift, ger 908G en enkel och effektiv hantering som är idealisk för krävande mark- och byggarbeten. Denna kombination av kraftfull motor och avancerad transmission gör Hydrema 908G till en pålitlig partner på arbetsplatsen, redo att ta sig an alla utmanande jobb med kompromisslös effektivitet.

CHASSI

Hydrema 908G:s chassi är byggt för att klara krävande förhållanden med en robust, robotsvetsad konstruktion och fasta axlar. Den har en midjeled med pendelstång och hydrauliska stabilisatorer för utmärkt manövrerbarhet och stabilitet. Den patenterade center pivot-designen optimerar dragkraften och minimerar terrängskador, vilket gör 908G idealisk för arbete i varierande och krävande terräng.


AXLAR

908G är utrustad med starka och tillförlitliga axlar som är utformade för att stödja maskinens robusta prestanda. Denna grävlastare har styva, fasta axlar med navreduktion för optimal kraftöverföring och hållbarhet under krävande arbetsförhållanden. Framaxeln är utrustad med en automatisk friktionsdifferentialspärr medan bakaxeln har en 100 % elhydraulisk differentialspärr.


MOTOR

Hjärtat i Hydrema 908G är den kraftfulla Cummins B-4.5 Stage 5-motorn med 122 hästkrafter. Denna 4,5-liters 16-ventilers turbodieselmotor med Common-Rail-teknik och intercooler är konstruerad för optimal prestanda och effektivitet. Motorn är utrustad med en elektroniskt styrd variabel turboladdare som ger tillförlitlig kraft och respons, även under krävande förhållanden. Motorn är också kompatibel med biodiesel (HVO), vilket understryker Hydremas engagemang för miljövänliga lösningar. Med denna motor kombinerar 908G kraft och ekonomi, vilket gör den till en idealisk maskin för olika typer av markarbeten.


BRÄNSLE

För att stödja en effektiv drift är Hydrema 908G utrustad med ett noggrant planerat bränslesystem. Denna modell har en stor 155-liters dieseltank integrerad i det bakre chassit, vilket gör att du kan arbeta under långa perioder utan att tanka. Dessutom har den en separat 14-liters AdBlue-tank i det främre chassit. AdBlue-systemet är avgörande för att minska utsläppen och uppfylla miljöstandarderna, vilket gör 908G till ett mer miljövänligt val.


BROMSAR

908G är utrustad med ett avancerat bromssystem som ger en säker och pålitlig drift i alla förhållanden. Maskinen har ett hydrauliskt servosystem med dubbla kretsar som säkerställer smidig och effektiv bromsning. Detta system innefattar skivbromsar i oljebad på alla fyra hjulen för överlägsen bromsprestanda och hållbarhet, särskilt viktigt i krävande terräng. Dessutom är 908G utrustad med en elektrohydraulisk ”fail  safe” parkeringsbroms, som automatiskt aktiverar de våta skivbromsarna på framaxlarna. Denna funktion ger ett extra lager av säkerhet genom att säkerställa att maskinen förblir stabil och säker när den parkeras, även på ojämna ytor.


HYDRAULSYSTEM

Hydrema 908G:s hydraulsystem är konstruerat för optimal effektivitet och noggrannhet. Maskinen använder ett elektroniskt styrt system med Flow Sharing och Mode Control, vilket säkerställer exakt kontroll av hydraulfunktionerna. Med lastavkänning och variabel pump som levererar upp till 165 liter/min. vid 2200 v/min. garanterar detta system effektiv och exakt hantering av gräv- och lyftarbeten samtidigt som det är bränsleeffektivt.


TRANSMISSION

Denna grävlastare är utrustad med en avancerad transmission som säkerställer smidig och effektiv kraftöverföring under alla arbetsförhållanden. Maskinen har en DANA 6/3-växlad helautomatisk, elektroniskt styrd transmission för en smidig och responsiv körupplevelse. Med funktioner som dubbel kick-down och en momentförstärkande omvandlare kan denna transmission enkelt anpassas till varierande belastningar och terrängförhållanden. Transmissionen har sex framväxlar och tre backväxlar, och den stöder konstant fyrhjulsdrift för maximal dragkraft och manövrerbarhet.


STYRNING

908G från Hydrema utmärker sig genom sitt avancerade och exakta styrsystem. Hydremas egenutvecklade ledade styrsystem, som innefattar en oscillerande svängpunkt och hydrauliska stabilisatorer, gör att maskinen har utmärkt viktfördelning och stabilitet. Den hydrostatiska styrningen medger en styrvinkel på upp till +/- 35°, vilket ger förbättrad manövrerbarhet och exakt kontroll i komplexa terrängförhållanden.


ELSYSTEM

Hydrema 908G är utrustad med ett tillförlitligt och robust elsystem som säkerställer stabil drift och effektivitet. Maskinen har ett 24V-system som är utrustat med en 70 A-generator som ger konstant ström till alla elektriska funktioner. Denna konfiguration stöds av två 12V 95Ah-batterier som säkerställer att alla elektriska komponenter, inklusive lampor och styrsystem, fungerar smidigt och tillförlitligt.


FÖRARHYTT

Hytten på Hydrema 908G är en blandning av komfort och funktionalitet och är utformad för att maximera förarens effektivitet och komfort. Den rymliga ROPS/FOPS-godkända hytten är utformad med ergonomi i åtanke och är utrustad med fjädring som absorberar vibrationer och stötar. Förarsätet är justerbart och kan väljas med antingen mekanisk fjädring eller luftfjädring, och kompletteras med multijusterbara armstöd och en justerbar ratt för optimal komfort och användarvänlighet.


DUBBELT KOMMANDO

Hydrema 908G introducerar en revolutionerande funktion i form av sitt "Double Command"-system. Detta unika system gör att föraren kan manövrera maskinen effektivt, även med ryggen mot ratten, med hjälp av två joystickar i armstöden. Double Command ger full kontroll över hjulstyrningen och alla hydraulfunktioner, vilket möjliggör en hög grad av flexibilitet och precision i maskinhanteringen. Denna innovativa funktion är särskilt användbar i situationer där utrymmet är begränsat eller när exakt manövrering krävs. Detta gör 908G till en av de mest mångsidiga och användarvänliga grävlastarna på marknaden.


GRÄVMASKIN

Grävmaskinsdelen i Hydrema 908G är konstruerad för att ge överlägsen prestanda och hållbarhet. Den har ett arbetsområde på 200°, vilket gör det möjligt att utföra exakt grävning från en fast position. Maskinen är utrustad med kraftfull brytkraft och effektivitet vid både låga och höga hastigheter och har dessutom Flow Sharing-teknik för en smidig grävcykel och bränslebesparing. Grävmaskinen är robust konstruerad och har stora glidlager i alla leder och ett dubbelt tätningssystem, vilket garanterar långvarig drift med minimala underhållskostnader.


LASTARE

Hydrema 908G:s lastarenhet är en viktig del av dess multifunktionsdesign. Den är utrustad med midjestyrning med lastöverföring mellan de två chassidelarna så att lastaren alltid följer körriktningen och säkerställer optimal spårning och minimalt marktryck. Detta system kombinerar kraft, stabilitet och arbetshastighet i nivå med en äkta lastare, vilket gör 908G idealisk för effektiv materialhantering. Med automatisk parallellstyrning och Z-kinematik erbjuder lastaren exakt och enkel kontroll när skopan fylls under alla förhållanden. Lastarens konstruktion ger hög komfort och effektivitet, särskilt vid körning på väg, vilket gör den till ett effektivt verktyg för en mängd olika lastningsuppgifter.


LJUDNIVÅ

För att bibehålla en trevlig arbetsmiljö och minska buller har Hydrema 908G en imponerande låg ljudnivå. I hytten håller den bullernivåerna nere till 66/67 dB(A), vilket ger en tyst och bekväm körupplevelse. Den yttre ljudnivån är begränsad till 99 dB(A), vilket minimerar störningarna i arbetsområdet. Detta gör 908G till en idealisk maskin för miljöer där lågt buller är viktigt.


UTRUSTNING

Hydrema 908G levereras med en hög utrustningsnivå som standard, vilket gör den mycket anpassningsbar för en mängd olika uppgifter. Utrustningen innefattar avancerade hydraulsystem, en kraftfull motor och ett användarvänligt styrsystem som garanterar effektivitet och mångsidighet. Dessutom finns det ett antal möjliga tillval och anpassningar som gör att du kan skräddarsy maskinen efter specifika behov och preferenser. 908G erbjuder ett brett utbud av utrustningsalternativ som gör den till ett flexibelt och effektivt verktyg för alla projekt - från komforthöjande element i hytten till tekniska uppgraderingar för ytterligare funktionalitet

DIMENSIONER

    STANDARD TELESCOPE SIDE ANGLE TELESCOPE/SIDE ANGLE
Totalvikt med standardspade kg 9100 9300 9300 9500
Bredd över standarddäck  mm 2310 2310 2310 2310
Spårvidd  mm 1800 1800 1800 1800
Hjulbas  mm 2555 2555 2555 2555
Svängradie - yttre spadhörn   mm 5.700 5.700 5.700 5.700
Max. bredd mm 2.380 2.380 2.380 2.380
Grävare          
Svängvinkel o 200 200 200+2x25 200+2x25
Angöringshöjd, max.   mm 6110 6.200/7.030 6110 6.200/7.030
Lyfthöjd - nivå skopans bas   mm 4260 4.330/5.140 4260 4.330/5.140
Skopans fria höjd  mm 1300 1300 1300 1300
Djup för grävning  mm 5440 5.350/6.650 5440 5.350/6.650
Räckvidd mm 6500 6.500/7.640 6500 6.500/7.640
Avstånd - centrumpivot till bakaxel   mm 1150 1150 1150 1150
Skopans rotation  o 190 190 190 190
Markfrigång - under maskinen  mm 380 380 380 380
Transporthöjd, min. mm 2970 2970 2970 2970
Transporthöjd, normal  mm 4080 4080 4080 4080
Avgångsvinkel  ° 24 24 24 24
Sidoförskjutning mm - - - -
Brytkraft, grävcyl. - max. skopa (ISO 6015)  kN 37,6 37,6 37,6 37,6
Brytkraft, skjutcyl. - max. spade (ISO 6015)  kN 57,4 57,4 57,4 57,4
Lyftkapacitet - max. räckvidd exkl. redskap  kg 1700 1700 1700 1700
Stabilisatorer - stödjande bredd  mm 3930 3930 3930 3930
Stabilisatorer - max. uppriktningsvinkel o 11,5 11,5 11,5 11,5
Lastare          
Std. spadvolym, max. / med m3/mm 1,4/2.380 1,4/2.380 1,4/2.380 1,4/2.380
Lyfthöjd - horisontell spade  mm 3.445 3.445 3.445 3.445
Fri höjd - tippad spade  mm 2.880 2.880 2.880 2.880
Grävdjup - horisontell spade  mm 180 180 180 180
Räckvidd från maskin till tippad spade  mm 660 660 660 660
Räckvidd vid marknivå  mm 1.450 1.450 1.450 1.450
Tömningsvinkel - max höjd  o 45 45 45 45
Bakspetsvinkel - marknivå  o 45 45 45 45
Tömningsvinkel - marknivå  o 100 100 100 100
Höjd, skopans svängpunkt  mm 3.670 3.670 3.670 3.670
Lyftkapacitet - max. höjd exkl. redskap  kg 4.500 4.500 4.500 4.500
Brytkraft - 1,4 m3 skyffel (ISO 8313) kN 73 73 73 73

Data specificerade med standarddäck.

SKILLNADER PÅ MODELLERNA I 900G-SERIEN

Både 906G och 908G är flexibla grävlastare som tack vare sin mångsidighet lämpar sig för en mängd olika arbetsuppgifter, särskilt grävning. De större och kraftfullare modellerna 926G och 928G är idealiska för mer krävande uppgifter, inte minst lastning. Välj den modell som bäst uppfyller dina specifika behov och arbetsuppgifter.

906G

 • Har ett arbetsområde på 280 grader tack vare sidoförskjutning.
 • Mindre i storlek jämfört med 926G/928G.
 • Utrustad med motor på 122 hk.
906

908G

 • Arbetsområde på 200 grader.
 • Mindre i storlek än 926G/928G.
 • Utrustad med motor på 122 hk.
 • Har en större lyftkraft än 906G/926G.

926G

 • Arbetsområde på 280 grader med sidoförskjutning.
 • Större än 906G/908G.
 • Utrustad med en kraftfullare motor på 147 hk.
926

928G

 • Arbetsområde på 200 grader.
 • Större än 906G/908G.
 • Utrustad med en kraftig motor på 147 hk.
 • Har en större lyftkraft än 906G/926G.
928

HYDREMA 908G: EN FUSION AV KRAFT OCH PRECISION

Hydrema 908G utmärker sig som en högpresterande grävlastare som kombinerar kraft, mångsidighet och innovation. Detta gör den idealisk för en mängd olika uppgifter, särskilt inom grävning och lyft. Med en motor på 122 hk levererar 908G imponerande prestanda och kan enkelt hantera även de mest krävande arbetsuppgifterna. Maskinen utmärker sig med sitt arbetsområde på 200 grader, vilket gör att operatören kan arbeta effektivt och exakt från en fast position, och det sparar tid och ökar produktiviteten.

En av de största fördelarna med 908G är den fysiska storleken. Eftersom den är mindre än de större modellerna 926G och 928G är den otroligt lättmanövrerad och perfekt för arbete i trånga områden där utrymmet är begränsat. Den kompakta storleken kompromissar dock inte med maskinens kraft. 908G har en större lyftkraft än både 906G och 926G, vilket gör den till ett utmärkt val för lyftarbeten.

Den löser alla våra uppgifter, stora som små, under orimligt snäva förhållanden

Hydrema 908G Hydraulics
Png Mark Hydrema Yellow

KOMBINATION AV STOR FLEXIBILITET OCH KOMPAKTHET MED 908G

Hydrema 908G är ett utmärkt exempel på flexibilitet och mångsidighet hos modern jordförflyttningsutrustning. Denna grävlastare är konstruerad med särskilt fokus på anpassning för en mängd olika arbetsuppgifter och miljöer, vilket gör den till en ovärderlig resurs i alla byggprojekt.

En av de viktigaste aspekterna av 908G:s flexibilitet är dess kompakta storlek i kombination med en kraftfull motor. Även om den är fysiskt mindre än sina större motsvarigheter i 900G-serien, 926G och 928G, är den inte sämre när det gäller kraft och prestanda. Med en motor på 122 hk är 908G kapabel att hantera krävande uppgifter som kräver både styrka och precision.

Det 200-gradiga arbetsområdet ger föraren exceptionell manövrerbarhet och effektivitet. Denna funktion gör att 908G kan arbeta i trånga utrymmen där större maskiner skulle vara begränsade, samtidigt som den fortfarande kan utföra uppgifter som normalt skulle kräva flera maskiner. Möjligheten att utföra en mängd olika uppgifter från en och samma position minskar också behovet av att flytta maskinen ofta, vilket sparar tid och ökar produktiviteten.

908G:s större lyftkraft jämfört med andra modeller i serien gör den också idealisk för en rad olika lyftuppgifter. Detta, i kombination med dess avancerade hydraulsystem och användarvänliga reglage, innebär att den snabbt och effektivt kan anpassas till olika typer av arbete, från grävning och lastning till mer specialiserade lyftarbeten.

Kort sagt, Hydrema 908G:s kombination av kompakt storlek, kraftfull motor och avancerade funktioner ger en oöverträffad flexibilitet. Den här grävlastaren är inte bara ett arbetsredskap - det är en multifunktionell lösning som kan anpassas och utföra en mängd olika uppgifter i olika arbetsmiljöer, vilket gör den till en värdefull tillgång för alla entreprenörer och byggplatser.

Hydrema Telematics

REVOLUTIONERANDE TEKNIK FÖR HYDREMA 908G

Hydrema 908G är inte bara en kraftfull grävlastare, utan också en tekniskt avancerad maskin tack vare integrationen med Hydrema Telematics. Detta toppmoderna datainsamlingssystem är en viktig komponent som förvandlar 908G till en intelligent maskin som kan övervakas och styras med större effektivitet och insikt.

Hydrema Telematics för 908G använder en kombination av GSM- och GPS-teknik för att samla in och överföra viktiga data från maskinen till en central server. Detta ger maskinägare och operatörer tillgång till ett brett spektrum av värdefull information som kan förbättra drifteffektiviteten, underhållet och den övergripande prestandan.

Några av de viktigaste funktionerna i Hydrema Telematics är realtidsspårning av maskinens geografiska position, vilket är ovärderligt för vagnparkshantering och stöldskydd.

Systemet ger också detaljerad information om maskinens drifttid, bränsleförbrukning och underhållsbehov. Dessutom kan systemet hålla reda på maskinens prestanda och skicka larm och felkoder, vilket gör det möjligt att reagera snabbt på eventuella problem.

Den avancerade tekniken möjliggör också fjärrövervakning och fjärrdiagnostik, och det kan minska stilleståndstiden och underhållskostnaderna. Genom att ge ägare och operatörer tillgång till viktiga data via Hydremas telematikportal eller app blir det möjligt att planera proaktivt underhåll och optimera maskinanvändningen.

Kort sagt innebär Hydrema Telematics i Hydrema 908G en betydande förbättring av hur modern utrustning för jordförflyttning kan styras och underhållas. Den ger ägare och operatörer de verktyg de behöver för att maximera effektiviteten, säkerheten och tillförlitligheten hos sina maskiner. Det gör Hydrema 908G till en ännu mer värdefull investering.

INNOVATION OCH STYRKA FÖR JORDFÖRFLYTTNING

Double Command

Double Command System

FLEXIBILITET I FÖRARSÄTET

Hydrema 908G revolutionerar maskinanvändningen med sitt innovativa Double Command-system. Detta smarta system gör att förarna kan styra maskinen från två joystickar i armstöden, vilket ger utmärkt flexibilitet och kontroll även när föraren sitter med ryggen mot ratten. Denna funktion är särskilt användbar i situationer där exakt manövrering och flexibilitet är avgörande. Föraren kan styra både hjulstyrning och alla hydraulfunktioner från joystickar och det gör 908G otroligt mångsidig och anpassningsbar för en mängd olika uppgifter.

Cab

FÖRARHYTTEN

KOMFORT OCH FUNKTIONALITET

Förarhytten i Hydrema 908G är utformad för optimal förarkomfort och ergonomi. Den fjädrande hytten minskar effektivt helkroppsvibrationer och trötthet och säkerställer komfort under långa arbetsdagar. Dessutom bidrar den gummiupphängda konstruktionen till att sänka vibrationsnivåerna, vilket ytterligare förbättrar körupplevelsen. Detta fokus på komfort gör 908G idealisk för förare som tillbringar långa timmar vid maskinen.

Tiltrotator

Rotortilt

ÖKAD MANÖVRERINGSFÖRMÅGA

Genom att lägga till en Engcon rototilt till Hydrema 906G blir grävfunktionen mer exakt och effektiv. Detta avancerade tillägg gör att grävmaskinens arm kan rotera och luta redskapet, så att förarna kan utföra mer exakta och komplexa grävuppgifter med större effektivitet. Tiltrotatorn ökar maskinens manövreringsförmåga avsevärt, vilket gör att 908G kan arbeta i mer krävande och trånga utrymmen där traditionella grävrörelser är begränsade.

HYDREMA 908G: ETT DYNAMISKT KRAFTPAKET FÖR JORDFÖRFLYTTNING

SÄKERHETEN I FOKUS

Säkerheten prioriteras i varje aspekt av 908G:s design och funktion. Maskinen är utrustad med flera säkerhetsfunktioner för att garantera operatörens och arbetsplatsens säkerhet. Hyttens robusta konstruktion är ROPS/FOPS-godkänd, vilket ger en säker arbetsplats mot stötar och fallande föremål. Avancerade broms- och hydraulsystem garanterar exakt kontroll och stabil drift, även under krävande förhållanden. Dessutom bidrar funktioner som den låga ljudnivån och den ergonomiska hytten till att minska förarens trötthet, vilket är avgörande för säkerheten.

MILJÖVÄNLIG DRIFT

Hydrema 908G är konstruerad med miljövänlig drift i åtanke och det gör den till en idealisk maskin för projekt som prioriterar hållbarhet. Maskinen är utrustad med en effektiv Cummins-motor som uppfyller utsläppsnormen Stage 5, vilket avsevärt minskar utsläppen av skadliga gaser. Dessutom är motorn kompatibel med biodiesel för ett mer hållbart bränsleval. Hydrema 908G:s avancerade hydraulsystem ger optimal bränsleeffektivitet, vilket minimerar bränsleförbrukningen och minskar det totala koldioxidavtrycket.

KRAFTFULL PRESTANDA

Hydrema 908G är en grävlastare som är synonym med kraftfull prestanda. Den är utrustad med en robust Cummins-motor på 122 hk och levererar imponerande kraft och effektivitet, och det är avgörande för krävande jordförflyttningsarbeten. Denna motor säkerställer att 908G enkelt kan hantera tunga laster och utföra komplexa arbetsuppgifter, vilket gör den idealisk för en mängd olika tillämpningar. Kombinationen av avancerad motorteknik och maskinens effektiva design ger 908G överlägsen prestanda, vilket gör den till en av de mest kraftfulla maskinerna i sin klass.

HAR DU FRÅGOR ELLER VILL DU VETA MER?

Har du en fråga om 908G, våra andra maskiner eller tjänster? Eller vill du bli kontaktad av din lokala säljare? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Formulär för offert