MX20G Rear Left View MX20G Loading 922G MX20G Excavating On Top MX20G Rear Left Bird View Loading 922G

MX20G

Hjulgrävare


Egenskaper

 • Cummins B 4.5 L Stage 5-motor
 • Kraftig konstruktion, byggd för att hålla länge
 • Omfattande brytkraft, motorstyrka och grävprestanda
 • Stor hytt med utmärkt sikt
 • Mycket anpassningsbar efter dina behov
 • Kortaste bakpartiet i sin klass, från endast 1700 mm
 • Oöverträffad stabilitet och lyftkraft

MXG-SERIEN

Den innovativa MXG-serien, som representerar ett stort steg framåt i världen av jordförflyttningsutrustning. Den unika kombinationen av kompakt storlek och kraftfull prestanda gör den idealisk för en mängd olika tillämpningar, från smala stadsgator till hektiska byggarbetsplatser. Tillsammans med sina syskon i serien - MX14G, MX16G, MX17G och MX18G - ger MX20G en mångsidighet som säkerställer ett perfekt verktyg för varje specifikt projekt. Hydremas fokus på MXG-serien illustrerar deras engagemang för att tillverka premiummaskiner som kan anpassas till de individuella behoven i kundernas olika projekt.


MX20G

Hydrema MX20G är den största modellen i Hydremas banbrytande MXG-serie med hjulgrävare och utmärker sig genom sin effektivitet och kompakta design. Detta kraftpaket är perfekt lämpat för komplexa uppgifter i trånga och livliga miljöer. MX20G är ett exempel på Hydremas engagemang för att utveckla hållbara och estetiskt tilltalande maskiner som levererar topprestanda även under tuffa arbetsförhållanden. MX20G är en viktig del av MXG-serien och kombinerar elegant storlek med styrka, vilket gör den till en mångsidig spelare i en mängd olika grävarbeten.


INNOVATIV OCH ROBUST GRÄVMASKIN

Hjärtat i MX20G, flaggskeppet i Hydremas MXG-serie med hjulgrävare, drivs av en kraftfull Cummins B 4.5L Stage 5-motor, ett bevis på maskinens formidabla styrka och tekniska överlägsenhet. Denna motor är utrustad med ett avancerat 16-ventilers Common-Rail turbodieselsystem som levererar imponerande 175 hästkrafter och 780 Nm maximalt vridmoment. MX20G sticker ut på arbetsplatsen genom att kombinera denna överlägsna styrka med enastående effektivitet, även i de mest krävande situationerna. Maskinen har en stor bränsletank och ett AdBlue-system som bidrar till en ekonomisk bränsleförbrukning och efterlevnad av strikta miljöstandarder.

Den avancerade hydrostatiska transmissionen i MX20G säkerställer konstant dragkraft på alla fyra hjulen. Denna noggrant utvecklade transmission ger en mjuk gång och exakt styrning, med stöd av en elektroniskt styrd drivmotor och ett sofistikerat, tvåväxlat mjukt Powershift-system. Detta system gör att föraren kan växla mellan manuell och automatisk växling, vilket ger exceptionell kontroll och anpassningsförmåga i varierande terräng. MX20G:s konstruktion gör den mycket anpassningsbar för användning både på väg och i terräng, vilket ger en optimal balans mellan kraft och manövrerbarhet.

GRÄVMASKIN

MX20G har en innovativ bomkonstruktion som kan anpassas för olika uppgifter tack vare de justerbara längderna på 2,0 m, 2,5 m och 3,0 m. Denna flexibilitet gör MX20G idealisk för en mängd olika grävprojekt. Med MX20G får du dessutom möjlighet att montera en Engcon tiltrotator, vilket ökar dess mångsidighet och gör den till ett optimalt val för en mängd olika grävarbeten. Denna kombination av funktioner gör MX20G till en mycket kapabel och flexibel grävmaskin som enkelt kan hantera en mängd olika uppgifter.


UNDERREDE

Hydrema MX20G levereras med en enda underredeskonstruktion som är utformad för att till fullo utnyttja maskinens prestanda vid lyft och andra krävande tillämpningar:

 • Främre schaktblad/bakre stödben (A3)


AXLAR

Hjulgrävaren MX20G från Hydrema använder högpresterande ZF-axlar, vilket är avgörande för dess kapacitet under krävande förhållanden. Dessa axlar har 45 % friktionsdifferentialspärr som optimerar kraftfördelningen och förbättrar greppet. Maskinens hjulnav med planetreduktion ökar vridmomentet och precisionen, vilket är idealiskt för komplexa grävuppgifter. Dessutom har MX20G inbyggda bromsar på axlarna och en framaxel med ett unikt pendellås som tillåter en pendelvinkel på +/- 8º för ökad manövreringsförmåga.


STYRNING

MX20G från Hydrema använder avancerad styrteknik som kombinerar hydraulisk styrning med möjlighet till nödstyrning, vilket säkerställer konstant kontroll i alla förhållanden. Denna funktion är viktig för att hantera oväntade situationer där exakt manövrering är avgörande. För att ytterligare förbättra användarupplevelsen erbjuds joystickstyrning som tillval. Detta joystick-system möjliggör smidig och exakt styrning i hastigheter upp till 20 km/h, vilket ger en bekvämare körupplevelse, särskilt vid långvarig användning.


HYDRAULSYSTEM

MX20G från Hydrema är utrustad med ett sofistikerat hydraulsystem med två kretsar och lastavkänning och en dedikerad högtryckspump för svängstyrning, vilket garanterar en utmärkt prestanda. Systemet är utrustat med elektronisk effektstyrning och en Mode Control-funktion som gör att användaren kan välja mellan exakt precisionsarbete och ett bränsleeffektivt ECO-läge. Maskinen har möjlighet till upp till tre hydraulkretsar, med två som standard, och alla är justerbara från hytten.

Oljemängd:

Pump 1: Arbetshydraulik - 319 l/min.
Pump 2: Svänghydraulik - 88 l/min.

Systemtryck:

Arbetshydraulik: - 350 Bar
Svänghydraulik: - 395 Bar
Hydraulkrets 1, ZV1: - 30-200 L/min.
Hydraulkrets 2, ZV2:: - 15-100 l/min.
Hydraulkrets 3, ZV3: - 50-200 l/min.


MOTOR

Hydrema MX20G drivs av en effektiv Cummins B 4,5 L Stage 5-motor, en kombination av kraft och miljöhänsyn. Denna motor är utrustad med avancerad teknik, inklusive DOC, DPF och SCR-katalysator med AdBlue-teknik. Motorn levererar kraftfull prestanda med upp till 175 hk (129 kW) och ett maximalt vridmoment på 780 Nm. För att säkerställa kontinuerlig och effektiv drift har MX20G en 280-liters bränsletank och en 31,5-liters AdBlue-tank, vilket minimerar behovet av täta tankningar under långa arbetsperioder.


KÖRHYDRAULIK OCH TRANSMISSION

Med hydrostatisk framdrivning och konstant fyrhjulsdrift säkerställer MX20G utmärkt rörlighet i alla terränger. Denna modell har en elektroniskt styrd variabel drivmotor och en integrerad bromsventil, vilket ger en smidig och kontrollerbar körupplevelse. MX20G är utrustad med en 2-växlad mjuk Powershift-transmission, som är lämplig för både väg- och terrängförhållanden och som gör att föraren kan skifta mellan manuell och automatisk växling. Denna funktion ger optimal flexibilitet och komfort för föraren under olika arbetsförhållanden.

Vägväxel (km/h): 34
Terrängväxel (km/h): 0-9
Krypväxel (km/h): 3,5
Max. dragkraft (kN): 111

Hastigheterna anges för en standardmaskin med schaktblad och standarddäck. Med extra vikt såsom stödben, rotortilt och tunga verktyg eller annan utrustning kan maxhastigheten bli lägre.


ELSYSTEM

MX20G från Hydrema är utrustad med ett sofistikerat 24V elsystem som säkerställer tillförlitlig prestanda och långvarig hållbarhet. Systemet består av en effektiv 70 A-generator och två kraftfulla batterier på 12V, 100Ah. Kablaget är utformat för att vara både hållbart och säkert, med vattentäta kontakter för utomhusbruk, vilket garanterar tillförlitlig drift. Underhåll och kontroller underlättas med enkel åtkomst till säkringar och reläer nära hytten via en servicelucka. En nöddriftfunktion garanterar fortsatt drift vid elfel, och en automatisk huvudbrytare ger ytterligare skydd. MX20G är konstruerad för att vara en stabil och effektiv partner i alla arbetsförhållanden.


AUTOMATISK HUVUDBRYTARE

MX20G har en automatiserad huvudbrytare som ger en extra säkerhetsnivå och användarvänlighet. Denna funktion ser till att alla elektriska system automatiskt stängs av när föraren slutar använda bilen och lämnar hytten, vilket sparar energi och förbättrar säkerheten. Återaktiveringen av systemet sker sömlöst när föraren återvänder, med hjälp av sensorer i dörrarna. Tack vare en inbyggd timer och en avstängningsfunktion som kan styras från instrumentpanelen gör denna funktion driften både intuitiv och bekväm. För ytterligare säkerhet finns en nödströmbrytare placerad inom bekvämt räckhåll i förarhytten.


DRIFT

Hydrema MX20G har användarvänlig drift med sitt effektiva styrsystem. Maskinen är utrustad med multifunktionella joystickar med servofunktioner och knappar som säkerställer en exakt styrning. Med separata fotpedaler för den tvådelade bommen och schaktbladet/stödbenen ökar komforten. Användaren kan justera hydraultryck och flöde från instrumentpanelen och det finns möjlighet till ytterligare anpassning med avancerade joystickinställningar. Detta gör MX20G enkel och bekväm att använda i alla arbetssituationer.


SVÄNGSYSTEM

Hydrema MX20G:s toppmoderna hydrostatiska svängsystem med högtryck spelar en viktig roll för att förbättra maskinens manövrerbarhet, eftersom det gör att den kan svänga 360 grader. Systemet ökar effektiviteten genom att återanvända en del av bromsenergin till dieselmotorn. MX20G är utrustad med en mekanisk  svängbroms och en mjukstartfunktion med vinkelsensorer och har en jämn svänghastighet på 10,8 v/min. och ett kraftfullt svängmoment på 50 kNm, vilket gör den idealisk för precisionsarbete.


BROMSAR

För att garantera maximal säkerhet och kontroll levereras MX20G från Hydrema med ett toppmodernt bromssystem. Denna modell har ett bromssystem med dubbla kretsar med underhållsfria bromsar i oljebad på alla fyra hjulen, vilket garanterar konsekvent och tillförlitlig inbromsning. Med en integrerad parkeringsbroms i transmissionen och en automatisk grävbroms som standard kombinerar MX20G säkerhet med användarvänlighet, vilket gör den idealisk till en mängd olika arbetsuppgifter.


FÖRARHYTT

Hydrema MX20G:s hytt är en blandning av rymlighet och ergonomisk design som prioriterar förarkomfort. Utrustad med ett avancerat luftkonditioneringssystem med flera luftmunstycken och ett luftfjädrat säte ger den komfort i olika arbetsmiljöer. Hytten har en 10" pekskärm och ett användarvänligt displayreglage i armstödet för enkel användning. Bland funktionerna finns ett skjutfönster i dörren, en delad vindruta med öppningsmöjlighet och ett takfönster för bättre sikt. Komforten kompletteras av justerbar ratt och armstöd, medan stora speglar och en backkamera säkerställer optimal sikt. MX20G har också praktiskt förvaringsutrymme, vilket gör den till en bekväm arbetsplats.


LJUDNIVÅ

MX20G har en imponerande låg ljudnivå under drift. Inne i hytten har ljudnivån reducerats till behagliga 68 dB(A), och utomhus hålls bullret på en måttlig nivå om 102 dB(A). Den låga ljudnivån bidrar till en behagligare arbetsmiljö för både operatören och omgivningen, vilket gör MX20G till en idealisk maskin för bullerkänsliga arbetsplatser.

DIMENSIONER

  Milimeter
Bredd tvärs över:
Blad 2550
Stödben, sänkt 3870
Däck 10.00-20 2530
Däck 600/40-R22.5 2520
Däck 650/45-R22.5 2570
Däck 710/40-R22,5 2730
Spårvidd med standarddäck 1942
Hjulbas 2600
Avstånd, ledpunkt till bakaxeln 1200
Avstånd, ledpunkt till framaxeln 1400
Frihöjd, hytt 3120
Transporthöjd 4000
Längd, vägtransport 6320
Överhäng, fram (med 2,5 m skopa) 3330
Avstånd bak, ledpunkt - motvikt 1700
Svängradie, bak 1839
Markfrigång, stödben 350
Markfrigång, hjul, nedre stödben 50
Markfrigång, blad 510
Markfrigång, hjul, nedre blad 75
Överhäng, blad 1175
Överhäng, stödben 1110
Markfrigång, axlar 360
Svängradie, front  
med 2,0 m skopa 1720
med 2,5 m skopa 2060
med 3,0 m skopa 2410
Totallängd under transport, 2,5 m skopa 9120
Höjd, tvådelad bom under frakt, 2,5 m skopa 2920
Inre växling, tvådelad bom 118
Yttre svängradie 6700
Inre svängradie 3600

Mått med standarddäck 10,00-20.

 

MASKINVIKT

Chassis Kg
A1 - Blad -
A3 - Blad + stödben 20.100
2 x A1 - Främre och bakre blad -
A4 - Främre och bakre stödben -

Vikt angiven med 200 kg snabbfäste och 400 kg skopa.

 

ARBETSOMRÅDE OCH BRYTKRAFT

Skoplängd mm 2.0 2.5 3.0
Grävhöjd mm 10680 11180 11670
Lyfthöjd mm 9610 10110 10600
Grävdjup mm 5330 5830 6330
Räckvidd mm 9220 9720 10220
Vertikalt grävdjup mm 4030 4490 4970
Horisontalt grävdjup mm 6440 6650 6840
Lyfthöjd mm 7110 7610 8110
Arbetsdjup mm 5820 6320 6820
Område  mm 8570 9070 9570
Skopans rotationsvinkel 0 175 175 175
Brytkraft, direktmonterad skopa  
Brytkraft, skopa (ISO) kN 138    
Grävkraft (ISO) kN 111 97 86
Max. rekommenderad skopstorlek  
Standardskopa m3 1.0    
Max. rekommenderad skopstorlek med rotorlutning
Standardskopa m3 0.8    

Arbetsytan är specificerad med Hydrema standardskopa och 1800 mm griphöjd.

SKILLNADER PÅ MODELLERNA I MXG-SERIEN

MX14G

 • Har den lättaste motvikten i serien, vilket ger den minsta svängradien
 • Fås med grävarm på 2,0 eller 2,5 meter
 • Utrustad med den kortaste yttre bommen i serien, som mäter 2900 mm
 • Är den mest kompakta modellen i MXG-serien
MX14

MX16G

 • Fungerar som seriens mellanstora modell
 • Utrustad med en kraftfullare drivmotor jämfört med MX14G
 • Fås med grävarm på 2,0, 2,5 eller 3,0 meter
 • Bibehåller en låg svängradie med ökad grävkapacitet
MX16

MX17G

 • En kombination av funktioner från både MX16G och MX18G
 • Har samma bomlängd som MX16G
 • Utrustad med samma motvikt som MX18G
 • Ger den högsta lyftkraften i serien
MX17

MX18G

 • Har den längsta bommen i hela sortimentet
 • Ger den mest betydande bryt- och grävkraften
 • Mindre kompakt än andra modeller, men med betydligt större kraft
 • Den största modellen i MXG-serien
MX18

MX20G

 • Har samma funktioner som MX18G
 • Standardutrustningen omfattar ett schaktblad och stödben
 • Den tyngsta modellen i serien
 • En MX18G, som har schaktblad och stödben som standard

HYDREMA MX20G: EN FUSION AV STYRKA OCH ANVÄNDBARHET

Hydrema MX20G, som ingår i den revolutionerande MXG-serien, sätter en ny standard för hjulgrävare genom att kombinera imponerande kraft med oöverträffad mångsidighet. MX20G är unikt utrustad med både stödben och schaktblad som standard och är den mest stabila grävaren i serien, vilket förbättrar dess prestanda särskilt i utmanande terräng. Dess design är skräddarsydd för att navigera effektivt i både trånga stadsmiljöer och livliga byggplatser, vilket gör den mycket lättmanövrerad.

Hytten på MX20G är ett exempel på optimal komfort och lugn, utrustad med ergonomisk design och tekniska innovationer som säkerställer förarens komfort och fokus under långa arbetsdagar. Med sitt robusta underrede och kraftfulla hydraulsystem är MX20G allt annat än en enkel hjulgrävare; den är en oumbärlig resurs i alla byggprojekt och tillför oöverträffad effektivitet och precision.

Fantastisk stabilitet och bra hydraulik. Definitivt värt att överväga vid köp av ny maskin

MX16G
Png Mark Hydrema Yellow

HYDREMA MX20G: EN DYNAMISK AKTÖR I JORDFÖRFLYTTNINGSBRANSCHEN

MX20G är en symbol för kvalitet och prestanda inom jordförflyttningsbranschen och drivs av en kraftfull motor med upp till 175 hk och ett maximalt vridmoment på 780 Nm, vilket gör den till en föredragen maskin vid krävande arbeten.

Denna modell kombinerar sin kraftfulla motor med utmärkt bränsleeffektivitet, vilket bidrar till betydande besparingar av driftkostnaderna. Med sitt toppmoderna hydraulsystem som ger ett imponerande hydraulflöde på 407 liter/min. kan MX20G enkelt hantera en mängd olika hydraulverktyg, vilket ökar dess mångsidighet.

MX20G är konstruerad med fokus på exakt styrning och energiåtervinning från svängbromsen, vilket ger en mjuk och exakt styrning. Förarhytten är utformad för att maximera förarkomforten och främja produktiviteten under långa arbetsdagar.

Säkerheten prioriteras högt i MX20G med avancerade kameror och 360-graders sikt som ger fullständig översikt över arbetsområdet och ökar säkerheten avsevärt.

MX20G kännetecknas av sin mångsidighet och förmåga att anpassa sig till de specifika behoven på olika arbetsplatser, från byggplatser till jordbruksområden.

Underhållet av MX20G är enkelt och användarvänligt med enkel åtkomst till alla servicepunkter, vilket säkerställer maskinens ständiga beredskap och höga funktionsnivå.

MX20G är en idealisk lösning för dem som söker en kombination av styrka, precision och hållbarhet, och är en oumbärlig resurs inom anläggningssektorn, redo att ta sig an och bemästra alla utmaningar.

Hydrema Telematics

MODERN DATAHANTERING OCH TEKNISKA FRAMSTEG

Med integrationen av Hydrema Telematics är Hydremas MX20G en verklig milstolpe när det gäller användning av avancerad teknik i jordförflyttningsutrustning. Detta banbrytande system lyfter MX20G till en ny dimension av intelligens och effektivitet i arbetsprocesserna, vilket minskar stilleståndstiden och maximerar produktiviteten.

Hydrema Telematics i MX20G är ett steg längre än traditionell GPS-spårning; det är en holistisk plattform som ger djupgående analyser av maskinens prestanda och skick. MX20G är utrustad med en integrerad GSM/GPS-enhet och överför kontinuerligt data som ger insikt i maskinens driftmönster och effektivitet. Detta möjliggör en mer exakt hantering av underhållsscheman och förutsägelse av nödvändiga serviceåtgärder.

Systemet stöder finjustering av bränsleförbrukningen och optimerar underhållsstrategierna, vilket leder till betydande kostnadsbesparingar. De insamlade uppgifterna är ovärderliga för vagnparkshantering och projektplanering.

Hydrema Telematics funktioner innefattar omfattande maskinövervakning, felsökning i realtid, detaljerad bränsleanalys och underhållsplanering, som alla bidrar till att hålla MX20G i optimalt skick.

Med Hydrema Telematics förvandlas MX20G till en nyckelspelare och intelligent partner på arbetsplatsen, redo att möta framtidens utmaningar med högre effektivitet och tillförlitlighet. Hydrema MX20G med Telematics är synonymt med en ny era av avancerad jordförflyttningskapacitet.

INNOVATIV KRAFT OCH PRECISION FRÅN HYDREMA

Hydraulics

Hydraulik

HÖGPRESTERANDE HYDRAULIK FÖR OPTIMERAD PRESTANDA

MX20G ingår i Hydremas imponerande utbud av hjulgrävare och har ett toppmodernt hydraulsystem med en imponerande flödeshastighet på 407 liter per minut. Detta kraftfulla system gör att MX20G effektivt kan utnyttja en mängd olika hydraulverktyg, från skopor till klämmor, och leverera nödvändig kraft och precision för alla arbetsuppgifter. Med detta avancerade hydraulsystem kan MX20G hantera en mängd olika uppgifter med exceptionell effektivitet och smidighet.

Safety

SÄKERHET

FÖRBÄTTRAD SÄKERHET OCH SIKT MED MX20G

Med sina avancerade säkerhetsfunktioner sätter Hydrema MX20G nya standarder för förarsäkerhet. Detta innefattar möjligheten att lägga till ytterligare kameror och ett omfattande 360-graders övervakningssystem som avsevärt utökar förarens synfält. Den förbättrade sikten är avgörande för säker manövrering, särskilt i områden med begränsat utrymme och hög aktivitet. Med dessa säkerhetsförbättringar är MX20G konstruerad för att ge föraren maximalt skydd och sikt i alla arbetssituationer.

Cab

Förerhytt

HÖG KOMFORT I FÖRARHYTTEN

MX20G fortsätter traditionen med förstklassig förarkomfort och avancerad teknik. Den rymliga ROPS-hytten är utformad med förarens välbefinnande i åtanke och är utrustad med ett effektivt luftkonditioneringssystem för att säkerställa bekväma arbetsförhållanden i alla väder. De innovativa reglagen, inklusive en anpassningsbar 10-tums pekskärm, gör det enkelt att styra maskinen med precision och lätthet, vilket resulterar i en bekväm arbetsupplevelse.

MX20G: HYDREMAS MEST STABILA GRÄVMASKIN

ENASTÅENDE MANÖVRERBARHET

MX20G från Hydrema imponerar med sitt avancerade svängsystem som möjliggör 360-graders rotation av maskinens övre del i förhållande till dess nedre del. Detta ger föraren enastående kontroll och manövreringsförmåga på arbetsplatsen, vilket är avgörande i trånga stadsområden och på livliga byggplatser.

FLEXIBEL KONFIGURATION

Denna grävmaskin är en sann mästare på anpassning och mångsidighet. Med sin modulära design kan MX20G anpassas för att uppfylla dina mest specifika krav. Oavsett om det gäller underredesinställningar, däcktyper eller tillvalsutrustning som Engcons rotortilt, är MX20G redo att enkelt ta sig an en mängd olika uppgifter och utmanande arbetssituationer.

PROBLEMFRITT UNDERHÅLL OCH SERVICE

Snabb åtkomst till servicepunkter gör underhållet enkelt och MX20G kan även utrustas med ett centralt smörjsystem som automatiskt tillför de nödvändiga smörjmedlen. För en ännu effektivare underhållsprocess kan du dra nytta av Hydrema Telematics, som gör att du enkelt kan styra och övervaka din maskin. Detta säkerställer att MX20G alltid är i optimalt skick och redo att leverera topprestanda på arbetsplatsen.

KRAFTFULL MOTOR FÖR VARIERANDE ARBETSUPPGIFTER

MX20G är utrustad med en dynamisk Cummins-motor som levererar imponerande 175 hästkrafter och ett vridmoment på 780 Nm. Denna motor är konstruerad för att hantera även de mest utmanande uppgifterna med högsta effektivitet. Den perfekta kombinationen av stark prestanda och bränsleekonomi gör MX20G-motorn idealisk för krävande arbetsförhållanden, där den levererar tillförlitlig kraft och hjälper till att minimera driftkostnaderna.

HAR DU FRÅGOR ELLER VILL DU VETA MER?

Har du en fråga om MX20G, våra andra maskiner eller tjänster? Eller vill du bli kontaktad av din lokala säljare? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Formulär för offert