906G Loading From Pile Night 906G Rear Details 906G Excavating Road Close Up 2 906G Transport 2 906G Operator View 906G Loading From Pile

906G

Grävlastare


Egenskaper

 • Arbetsområde upp till 280°
 • Midjestyrd för överlägsna terrängegenskaper
 • Användarvänlig och hög förarkomfort
 • Tyst och kompakt för användning i stadsmiljö
 • Kraftfull Cummins B-4.5 Stage 5-motor
 • Oöverträffad sikt från hytten

900G-SERIEN

Hydrema 900G-serien är höjdpunkten för midjestyrda grävlastare med utmärkt manövrerbarhet och användarvänlighet. Det avancerade midjestyrningssystemet och dubbelkommandosystemet säkerställer exakt kontroll av både lastare och grävare. Grävarens arbetsområde på 280 grader gör den idealisk för en mängd olika uppgifter. Med en hög utrustningsnivå och förstklassig komfort är serien utformad för att uppfylla alla dina behov.


Hydrema 906G

Hydrema 906G ingår i Hydremas 900G-serie med grävlastare och är den minsta och mest kompakta modellen i serien. Denna grävlastare är konstruerad för att uppfylla de högsta kraven på mångsidighet och prestanda. 906G kan utföra en mängd olika uppgifter med hög effektivitet och minimal bränsleförbrukning, även under de mest krävande förhållanden. Hydrema har över 45 års erfarenhet av att utveckla midjestyrda grävlastare och kan därför erbjuda denna maskin med en kombination av både kraft, stabilitet och arbetshastighet i nivå med en äkta lastmaskin.


KRAFTFULL PRESTANDA OCH AVANCERAD TRANSMISSION

Hydrema 906G är utrustad med en stark Cummins B-4.5 Stage 5-motor som kombinerar avancerat teknik med kraftfull prestanda. Denna 4,5-liters Common-Rail turbodiesel med 16 ventiler och elektroniskt variabel turboladdare är optimerad för att arbeta hårt och effektivt, vilket säkerställs av en DOC-, DPF- och SCR-katalysator med AdBlue-tillsats. Den kan även drivas med biodiesel (HVO), vilket gör den till ett mer hållbart alternativ. Med ett maximalt vridmoment på 470 Nm vid bara 1500 v/min. är motorn utformad för att leverera optimal effekt vid lägre varvtal, vilket minskar bränsleförbrukningen.

Transmissionen i 906G är en helautomatisk, elektroniskt styrd växellåda från DANA som ger 6 växlar framåt och 3 bakåt. Denna transmission har en momentförstärkare och konstant fyrhjulsdrift som ger en smidig växling utan att kompromissa med dragkraften. Denna kombination av en kraftfull motor och avancerad transmission säkerställer att 906G kan hantera även de mest krävande uppgifterna lätt och tillförlitligt.

CHASSI

Hydrema 906G:s chassi är byggt för styrka och manövrerbarhet, med en midjestyrd konstruktion och dubbla hydrauliska stabilisatorer. Detta ger optimal balans och kontroll i ojämn terräng. Den robusta, robotsvetsade stålkonstruktionen garanterar lång hållbarhet och minimalt underhåll, vilket gör 906G till en pålitlig och effektiv partner på arbetsplatsen.


AXLAR

Hydrema 906G är utrustad med robusta axlar, utformade för att säkerställa hållbarhet och optimal prestanda under alla arbetsförhållanden. Dessa starka axlar med navreduktion är byggda för att klara de påfrestningar och utmaningar som finns på dagens byggplatser. Med en automatisk friktionsdifferentialspärr i framaxeln och en 100 % elektrohydraulisk differentialspärr i bakaxeln garanterar 906G enastående dragkraft och stabilitet.


MOTOR

906G är utrustad med en stark Cummins B-4.5 Stage 5-motor som ger pålitlig prestanda och effektivitet. Denna 4,5-liters turbodieselmotor med Common-Rail-teknik och elektronisk variabel turboladdare är optimerad för att ge maximal effekt samtidigt som bränsleförbrukningen hålls låg. Med funktioner som DOC, DPF och SCR-katalysatorer som stöder AdBlue-tillsats, säkerställer denna motor inte bara hög prestanda utan även minskade utsläpp, vilket gör 906G till ett miljövänligt val i sin klass.


BRÄNSLE

Grävlastaren är konstruerad med effektiv bränsleekonomi i fokus. Den är utrustad med en stor bränsletank på 155 liter som integreras sömlöst i det bakre chassit och en separat AdBlue-tank på 14 liter som är placerad i det främre chassit. Denna konfiguration säkerställer att 906G kan användas under längre perioder utan täta påfyllningar, vilket maximerar produktiviteten på arbetsplatsen. Den avancerade motorn och det optimerade hydraulsystemet arbetar tillsammans för att minska den totala bränsleförbrukningen, vilket gör 906G både ekonomisk och miljövänlig att använda.


BROMSAR

För att garantera maximal säkerhet och kontroll är Hydrema 906G utrustad med ett avancerat bromssystem. Detta innefattar ett hydrauliskt servosystem med dubbla kretsar och skivbromsar i oljebad på alla hjul för tillförlitlig bromskraft i olika arbetsförhållanden. Maskinens elektrohydrauliska ”fail safe” parkeringsbroms, som aktiverar skivbromsarna på framaxlarna, ger ytterligare säkerhet. Det effektiva bromssystemet är en nyckelfaktor för 906G:s säkra hantering och tillförlitliga prestanda på arbetsplatsen.


HYDRAULSYSTEM

Det avancerade hydraulsystemet i Hydrema 906G spelar en nyckelroll för dess överlägsna prestanda och funktionalitet. Systemet är utrustat med ett elektroniskt styrt dubbelkommando-system som innefattar Flow Sharing och Mode Control, och ger exakt och effektiv styrning av maskinens olika funktioner. Den jämna fördelningen av hydraulflödet säkerställer en optimal balans mellan kraft och effektivitet samtidigt som bränsleförbrukningen minskar. Med kapacitet att generera upp till 165 l/min. vid 2200 v/min. och 240 bars tryck hanterar 906G även de mest krävande uppgifterna med lätthet, vilket gör den till en idealisk maskin för en stor mängd bygg- och anläggningsprojekt.


TRANSMISSION

Hydrema 906G utmärker sig med sin avancerade transmission som bidrar till dess imponerande prestanda och användarvänlighet. Denna grävlastare är utrustad med en DANA 6/3-växlad helautomatisk, elektroniskt styrd transmission som säkerställer smidig och effektiv kraftöverföring. Med funktioner som Double Kick Down och konverter med momentförstärkare ger systemet sex växlar framåt och tre växlar bakåt, samtidigt som det bibehåller konstant fyrhjulsdrift. Denna högteknologiska transmission ger inte bara en hög grad av kontroll och komfort under körning utan bidrar också till maskinens övergripande effektivitet och tillförlitlighet, vilket gör 906G idealisk för en mängd olika tillämpningar och terrängförhållanden.


STYRNING

906G betonar sin smidighet med ett avancerat och exakt styrsystem. Detta system består av hydrostatisk styrning med lastavkänning och en midjestyrningsvinkel på +/- 35°, vilket ger enastående manövrerbarhet. Det ledade styrsystemet förbättrar stabiliteten och kontrollen under arbetet och det gör 906G idealisk för arbete i både rymliga och trånga miljöer.


ELSYSTEM

I hjärtat av Hydrema 906G hittar du ett pålitligt elsystem som driver maskinens avancerade funktioner. Med ett 24V-system och en kraftfull 70 A-generator är denna grävlastare alltid redo för användning. Två 12V 95Ah-batterier säkerställer tillförlitlig strömförsörjning som gör 906G till en pålitlig maskin som enkelt klarar av även de mest krävande arbetsuppgifterna. Detta elsystem är avgörande för maskinens tillförlitlighet och effektivitet och är konstruerat för att uppfylla de höga kraven inom bygg- och anläggningsbranschen.


FÖRARHYTT

Hytten på Hydrema 906G är en oas av komfort och funktionalitet. Den har utformats noggrant med förarens trivsel i fokus för att göra långa arbetsdagar till en behaglig upplevelse. Förarhytten är utrustad med flera justerbara armstöd, kylskåp och anpassningsbara joystickar. Operatören har också en fjärrkontroll för belysning som underlättar arbetet, särskilt i skymningen eller på natten. Hytten är den perfekta platsen för föraren att styra maskinen på ett enkelt och bekvämt sätt, vilket bidrar till ökad produktivitet på arbetsplatsen.


DUBBELT KOMMANDO

I Hydrema 906G är det unika Double Command System (Dubbelkommando) en imponerande funktion som ökar maskinens flexibilitet och användarvänlighet. Med detta system kan både hjulstyrning och alla hydraulfunktioner manövreras från de två joystickarna i armstöden. Det innebär att föraren enkelt kan manövrera maskinen, oavsett om förarplatsen är vänd åt ena eller andra hållet. Den här funktionen ökar maskinens mångsidighet och gör att den kan utföra uppgifter med precision och effektivitet, vilket är viktigt på en hektisk byggplats.


GRÄVMASKIN

Grävmaskinen på Hydrema 906G är en kraftfull och exakt komponent som bidrar till maskinens mångsidighet och effektivitet på arbetsplatsen. Med hydraulisk sidoförskjutning och ett imponerande arbetsområde på 280 grader kan denna grävmaskin hantera en mängd olika uppgifter med lätthet och precision. Oavsett om du gräver, lastar eller flyttar material levererar 906G imponerande kraft och prestanda vid både låga och höga hastigheter. Flow Sharing-funktionen säkerställer en smidig grävcykel och bidrar till bränslebesparingar.


LASTARE

Lastaren på 906G är en imponerande komponent som kombinerar kraften, stabiliteten och arbetshastigheten hos en äkta lastare. Med midjestyrning med lastöverföring mellan de två chassidelarna följer lastaren alltid körriktningen, vilket säkerställer optimal spårning och minimerar marktrycket. Lastaren levererar imponerande prestanda med brytkraft och lyftkapacitet och det gör den lämplig för en stor mängd olika arbetsuppgifter på byggplatsen. Den smidiga lastaren har automatisk parallellstyrning och Z-kinematik, vilket gör det enkelt att fylla frontskopan i alla förhållanden. Med en standardlaststabilisator och svängbar styrning för enkel lastpositionering är 906G-lastaren en pålitlig och effektiv partner på arbetsplatsen.


LJUDNIVÅ

Ljudnivån på Hydrema 906G är anmärkningsvärt låg och bidrar till en behaglig arbetsmiljö för operatören. Inne i hytten uppmäts ljudnivån till endast 66/67 dB(A), medan den utanför är 99/99 dB(A). Den tysta konstruktionen säkerställer att föraren kan arbeta bekvämt även under längre arbetsperioder, samtidigt som bullret på arbetsplatsen minimeras.


UTRUSTNING

906G levereras som standard med en imponerande nivå av funktioner och utrustning. Förutom de grundläggande funktionerna har den också ett brett utbud av alternativ för extrautrustning som kan anpassas efter individuella behov. Det gör att förarna kan anpassa sin maskin exakt efter de specifika uppgifter som de ställs inför på plats. Maskinens modulära konstruktion innebär att även omfattande tillval, som t.ex. ett alternativt stödbensarrangemang, enkelt kan monteras.

DIMENSIONER

    STANDARD TELESCOPE
Totalvikt med standardspade kg 9200 9400
Bredd över standarddäck  mm 2310 2310
Spårvidd  mm 1800 1800
Hjulbas  mm 2555 2555
Svängradie - yttre spadhörn   mm 5.700 5.700
Max. bredd mm 2.380 2.380
Grävare      
Svängvinkel o 280 280
Angöringshöjd, max.   mm 6110 6.200/7.030
Lyfthöjd - nivå skopans bas   mm 4260 4.240/5.190
Skopans fria höjd  mm 1290 1270
Djup för grävning  mm 4810 4.760/5.960
Räckvidd mm 6130 6,160/7,300
Avstånd - centrumpivot till bakaxel   mm 1730 1640
Skopans rotation  o 190 170
Markfrigång - under maskinen  mm 380 380
Transporthöjd, min. mm 2970 2970
Transporthöjd, normal  mm 4080 4080
Avgångsvinkel  ° 20 20
Sidoförskjutning mm 1500 1500
Brytkraft, grävcyl. - max. skopa (ISO 6015)  kN 37,6 37,6
Brytkraft, skjutcyl. - max. spade (ISO 6015)  kN 57,4 57,4
Lyftkapacitet - max. räckvidd exkl. redskap  kg 1450 1450
Stabilisatorer - stödjande bredd  mm 3800 3800
Stabilisatorer - max. uppriktningsvinkel o 11,5 11,5
Lastare      
Std. spadvolym, max. / med m3/mm 1,4/2.380 1,4/2.380
Lyfthöjd - horisontell spade  mm 3.445 3.445
Fri höjd - tippad spade  mm 2.880 2.880
Grävdjup - horisontell spade  mm 180 180
Räckvidd från maskin till tippad spade  mm 660 660
Räckvidd vid marknivå  mm 1.450 1.450
Tömningsvinkel - max höjd  o 45 45
Bakspetsvinkel - marknivå  o 45 45
Tömningsvinkel - marknivå  o 100 100
Höjd, skopans svängpunkt  mm 3.670 3.670
Lyftkapacitet - max. höjd exkl. redskap  kg 4.500 4.500
Brytkraft - 1,4 m3 skyffel (ISO 8313) kN 73 73

Data specificerade med standarddäck.

SKILLNADER PÅ MODELLERNA I 900G-SERIEN

Sammantaget är 906G och 908G mångsidiga grävlastare som klarar de flesta uppgifter och är perfekta för grävning. 926G och 928G är större versioner med extra kraft, idealiska för krävande tillämpningar och lastningsarbete. Välj den som bäst passar dina behov och arbetsuppgifter!

906G

 • Arbetsområde på 280 grader tack vare sidoförskjutning.
 • Fysiskt mindre än 926G/928G.
 • Levereras med motor på 122 hk.

908G

 • Arbetsområde på 200 grader.
 • Fysiskt mindre än 926G/928G.
 • Levereras med motor på 122 hk.
 • Har större lyftkraft än 906G/926G.
908

926G

 • Arbetsområde på 280 grader tack vare sidoförskjutning.
 • Fysiskt större än 906G/908G.
 • Levereras med en kraftig motor på 147 hk.
926

928G

 • Arbetsområde på 200 grader.
 • Fysiskt större än 906G/908G.
 • Levereras med en kraftig motor på 147 hk.
 • Har större lyftkraft än 906G/926G.
928

UPPTÄCK FÖRDELARNA MED GRÄVLASTAREN 906G

Hydremas grävlastare 906G är ett kraftpaket med mångsidighet och styrka som bygger på 45 års innovation inom maskinkonstruktion. Med sin robusta Cummins-motor och avancerade transmission levererar den enastående prestanda för en mängd olika anläggningsarbeten, vilket gör den oumbärlig för effektiva arbetsplatser.

906G betonar komfort med en tyst, ergonomisk hytt och ett intuitivt dubbelkommandosystem för enkel manövrering. Maskinens hållbarhet och låga underhållsbehov garanterar långsiktig tillförlitlighet och minskade ägandekostnader. 906G är anpassad för olika tillämpningar och är den perfekta lösningen för entreprenörer som värdesätter kraft, precision och ekonomi.

Den löser alla våra uppgifter, stora som små, under orimligt snäva förhållanden

906G 280 Degree Workarea
Png Mark Hydrema Yellow

HYDREMA 906G: FLEXIBELT 280° ARBETSOMRÅDE

Grävlastaren Hydrema 906G är utrustad med en flexibel grävmaskin som utmärker sig med sin unika kombination av kapacitet och precision. En av de mest slående fördelarna med grävmaskinen är den hydrauliska sidoförskjutningen, som möjliggör det imponerande arbetsområdet på 280°. Detta gör att maskinen kan nå och arbeta i områden som normalt skulle kräva flera positionsändringar av maskinen, vilket sparar tid och ökar effektiviteten på arbetsplatsen avsevärt.

Grävmaskinens kraft är anmärkningsvärd, med förmågan att leverera hög prestanda vid både låga och höga hastigheter. Detta i kombination med övertygande bromskraft säkerställer att uppgifterna utförs både effektivt och säkert. Dessutom bidrar Flow Sharing-tekniken till en smidig och konsekvent grävcykel samtidigt som bränsleförbrukningen optimeras.

Utformningen av bommen och grävarmen är också värd att lyfta fram. Genom att använda slutna profiler av höghållfast stål får 906G maximal styrka och styvhet, vilket gör att den klarar tunga lyft och krävande grävning utan problem. De stora glidlagren i alla led med dubbla tätningssystem förlänger maskinens livslängd och säkerställer låga driftkostnader.

Denna förmåga att navigera och arbeta i komplexa miljöer, i kombination med dess kraftfulla prestanda och användarvänlighet, gör 906G till en oumbärlig resurs för moderna byggprojekt. Med Hydrema 906G får förarna en grävlastare som inte bara uppfyller de tuffa kraven på precision och effektivitet i dagens byggindustri, utan också maximerar arbetskapaciteten med sin avancerade sidoförskjutningsfunktion och sitt extraordinära arbetsområde.

Sammantaget erbjuder grävmaskinen Hydrema 906G en kombination av flexibilitet, styrka och ekonomisk drift som gör den till en idealisk lösning för många olika bygg- och anläggningsprojekt.

Hydrema Telematics

AVANCERADE DATA OCH EFFEKTIVITETSFÖRBÄTTRING

Hydrema 906G är utrustad med det avancerade Hydrema Telematics-systemet - en banbrytande teknik som förändrar hur maskinens prestanda och drift övervakas och styrs. Detta system integrerar en GSM/GPS-enhet direkt i maskinen, vilket möjliggör datainsamling i realtid och överföring till en central server. Med Hydrema Telematics portal eller app kan ägare och operatörer få tillgång till mängder av viktig information som ökar drifteffektiviteten och underlättar underhållsplaneringen.

Några av de nyckeldata som Hydrema Telematics samlar in är maskinens geografiska position, drifttid, batteristatus, körsträcka samt viktiga larm- och felkoder. Detta ger en djupgående inblick i maskinens användning och skick, vilket är avgörande för att optimera användningen och minimera stilleståndstiden. Dessutom stöder systemet underhålls- och serviceplanering så att maskinen alltid körs optimalt.

Hydrema Telematics ger användarna en värdefull resurs för att spåra och hantera maskinernas prestanda, vilket inte bara förbättrar den dagliga driften utan också bidrar till långsiktig kostnadseffektivitet och tillförlitlighet. Den här tekniken är ett tydligt bevis på Hydremas engagemang för att tillhandahålla innovativa lösningar som underlättar kundernas arbete.

Dessutom ger Hydremas telematiksystem i 906G förarna en oöverträffad möjlighet att spåra och analysera maskinens prestanda över tid. Med tillgång till detaljerade rapporter och analyser av driftdata kan användarna fatta välgrundade beslut om hur maskinen ska utnyttjas på bästa sätt, vilket leder till förbättringar av både produktivitet och bränsleeffektivitet. Sammantaget är Hydrema Telematics ett viktigt verktyg i modern maskinförvaltning och ger en helt ny nivå av intelligens och kontroll till Hydrema 906G:s redan imponerande uppsättning funktioner.

HYDREMA 906G: INNOVATION OCH PRESTANDA I EN UNIK GRÄVLASTARE

Double Command

Double Command System

REVOLUTIONERANDE KONTROLL

Hydrema 906G:s Double Command System innebär en revolution inom maskinhantering. Detta innovativa system gör att föraren kan styra båda hjulen och alla hydraulfunktioner direkt från två joystickar i armstöden. Detta ökar inte bara maskinens manövreringsförmåga och precision utan möjliggör också en mer intuitiv och ergonomisk användning. Med möjligheten att använda maskinen i båda körriktningarna ger Double Command System oöverträffad flexibilitet och effektivitet, vilket gör 906G till en av de mest användarvänliga och mångsidiga grävlastarna på marknaden.

Cab

FÖRARHYTTEN

KOMFORT OCH ERGONOMI

Hytten på Hydrema 906G har utformats noggrant för att garantera komfort och minimera vibrationer. Den har fjädring som minskar helkroppsvibrationer och minimerar trötthet. Hyttfjädringen är gummimonterad för ännu lägre vibrationsnivåer, vilket skapar en bekväm och bullerfri arbetszon för föraren. Detta säkerställer hög produktivitet och komfort, även under krävande arbetsförhållanden på byggplatsen.

Tiltrotator

Rotortilt

FLEXIBEL PRECISION

Rotortiltfunktionen på Hydrema 906G är ett viktigt tillägg som förändrar maskinens mångsidighet och precisionsförmåga. Den här funktionen gör att grävskopan kan roteras och lutas, vilket ger föraren oöverträffad kontroll och flexibilitet för komplexa gräv- och lastarbeten. Med Engcons rotortilt kan 906G enkelt hantera jobb med snäva arbetsvinklar och svåråtkomliga områden, vilket ökar effektiviteten på arbetsplatsen avsevärt.

EN GRÄVLASTARE MED EFFEKTIVITET OCH INNOVATION

SÄKERHET I FOKUS

Hydrema 906G är konstruerad med ett starkt fokus på säkerhet, vilket gör den till ett säkert val för bygg- och anläggningsprojekt. Maskinen är utrustad med ett antal säkerhetsfunktioner, inklusive en robust ROPS/FOPS-godkänd hytt som ger skydd mot vältning och fallande föremål. Den är också utrustad med effektiva broms- och stabiliseringssystem för ökad kontroll och stabilitet, även under krävande arbetsförhållanden. God sikt från hytten och intuitiva styrsystem bidrar ytterligare till förarens säkerhet. Dessa säkerhetsfunktioner, i kombination med maskinens tillförlitliga konstruktion, säkerställer att 906G upprätthåller en hög säkerhetsstandard på arbetsplatsen.

MILJÖVÄNLIG DRIFT

Hydrema 906G är utformad med miljön i åtanke och det gör den till en idealisk lösning för hållbara byggprojekt. Med sin avancerade Cummins B-4.5 Stage 5-motor är 906G utformad för att minimera utsläppen och öka bränsleeffektiviteten. Denna motor stöder användning av biodiesel (HVO), vilket ger ytterligare möjligheter att minska miljöpåverkan. Dessutom bidrar maskinens effektiva drift och optimerade bränsleförbrukning till att minska det totala koldioxidavtrycket. Dessa miljövänliga funktioner, i kombination med maskinens robusta prestanda, gör 906G till ett utmärkt val för dem som vill balansera kraftfull maskinprestanda med miljöansvar.

ROBUST KONSTRUKTION OCH LÅGA DRIFTKOSTNADER

Hydrema 906G är tillverkad med en exceptionellt robust konstruktion som garanterar lång livslängd och låga driftkostnader. Den är byggd med kvalitetsmaterial och avancerad teknik, vilket ger den en solid och hållbar struktur som klarar de tuffaste arbetsförhållandena. Den effektiva Cummins-motorn och det optimerade hydraulsystemet minskar bränsleförbrukningen och underhållsbehovet, vilket innebär att maskinen inte bara är tillförlitlig utan också ekonomisk att använda. Denna kombination av styrka, hållbarhet och ekonomisk effektivitet gör 906G till ett attraktivt val för alla företag som vill maximera sin investering och minimera kostnaderna över tid.

HAR DU FRÅGOR ELLER VILL DU VETA MER?

Har du en fråga om 906G, våra andra maskiner eller tjänster? Eller vill du bli kontaktad av din lokala säljare? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Formulär för offert