912GSRAIL Front View Multitip 912GSRAIL Rear Frog View High Rail 912GSRAIL Front View Passing Road Traffic 912GSRAIL Operators View 912GSRAIL Cameras 912GSRAIL Close Up High Rail 2

912GS Rail

Rail Dumper


Egenskaper

  • 10 ton nyttolast
  • MultiTip med 180 graders tippområde
  • Underrede med rälsmoduler för normalspårig järnväg
  • Kan arbeta i både hög- och lågspänningsläge
  • Växla enkelt mellan körning på och utanför spåren
  • Användarvänlig, säker, robust och bekväm
  • Högpresterande, kraftfull och bränsleeffektiv Cummins B4.5-motor
  • Kraftig konstruktion som är byggd för att hålla

HYDREMA 912GS RAIL

Hydrema 912GS Rail är en högeffektiv och mångsidig dumper, speciellt utformad för järnvägsarbeten. Maskinen är en fabriksfärdig lösning, redo att leverera prestanda, stabilitet och förarkomfort - avgörande faktorer för effektivitet i arbetet med järnvägsnätet. Med flexibla rälsmoduler, kompakta mått och imponerande lastkapacitet är 912GS Rail konstruerad för stabilitet, även vid arbete på lutande spår och vid lossning på sidan. Detta görs med MultiTip-funktionen, som möjliggör exakt lossning inom ett 180°-område


FLEXIBEL OCH KRAFTFULL DUMPER FÖR JÄRNVÄG

Med två driftlägen kan 912GS Rail användas i både högt (9B) och lågt (9C) spårläge, vilket ger maximal dragkraft och skonsamhet mot spårutrustningen. Säkerhetsfunktionerna omfattar ett automatisk hydraullås för midjestyrningen som minimerar risken för urspårning, samt automatisk låsning av pendelrörelsen i midjeleden för maximal stabilitet. 912GS Rail kan enkelt konverteras tillbaka till en vanlig dumper inom några timmar, eftersom rälsmodulerna enkelt kan tas bort.

Maskinen är utrustad med standardutrustning som järnvägssystem med kategori 9B/9C, skivbromsar, en särskild knappsats för järnvägsdrift och kameror för exakt placering på spår, och är en robust och effektiv lösning för byggande och underhåll av järnväg, vilket visar Hydremas engagemang för flexibilitet, säkerhet och hög prestanda.

KONSTRUKTION

Hydrema 912GS Rail har en robust design med en midjeled och hydrauliska stabilisatorer för optimal stabilitet. Det innovativa MultiTip-systemet möjliggör 180-graders tippning och med avtagbara rälshjul kan den snabbt anpassas för användning på både väg och järnväg. Integreringen av bränsle- och hydraultankar förbättrar viktfördelningen, vilket gör 912GS Rail idealisk för olika järnvägsarbeten.


CHASSI

Chassit på Hydrema 912GS Rail har en innovativ design med en midjeled som stöds av en pendelstång och dubbelverkande hydrauliska stabilisatorer. Detta ger exceptionell stabilitet vid körning och tippning. Chassikonstruktionen säkerställer också att midjeledens pendelrörelse automatiskt låses vid körning på räls, vilket ytterligare förbättrar säkerheten och hanteringen. Med integrerade bränsle- och hydraultankar i frontvingen är chassit optimerat för att ge en jämn viktfördelning, vilket är avgörande för både effektivitet och säkerhet under komplexa arbetsförhållanden.


AXLAR

Hydremas 912GS Rails axelsystem är konstruerat med avancerad teknik för att maximera både prestanda och säkerhet. Framaxeln är utrustad med ett elektrohydrauliskt fjädringssystem som består av två oberoende fjädercylindrar, vilket säkerställer en smidig och bekväm körupplevelse. Axlarna är utrustade med planetreduktion i hjulnaven som arbetar tillsammans med separata oljekammare för att säkerställa en konstant och effektiv kraftöverföring. En automatisk friktionsdifferentialspärr på framaxeln och en elektrohydraulisk 100 % differentialspärr på bakaxeln är integrerade för att ge optimal dragkraft och stabilitet under alla arbetsförhållanden.


MOTOR

Hydrema 912GS Rail är utrustad med en kraftfull Cummins QSB 4.5L Stage 4-motor som ger en robust prestanda med en maximal effekt på 147 hästkrafter (108 kW) vid 2000 v/min. och ett imponerande maximalt vridmoment på 600 Nm vid 1500 v/min. Denna 16-ventilers Common-Rail turbodieselmotor har avancerade funktioner, som en elektroniskt variabel turboladdare, intercooler och en kyld EGR (Exhaust Gas Recirculation) med DOC (Diesel Oxidation Catalyst) och SCR-katalysatorer för att säkerställa effektivitet och efterlevnad av utsläppskraven, samtidigt som AdBlue-tillsatsen bidrar till renare avgaser.


BRÄNSLE

Denna dumper är utrustad med en stor 140-liters bränsletank och en 14-liters AdBlue-tank, vilket garanterar lång drifttid och effektivitet på arbetsplatsen. Integreringen av dessa tankar i fordonets front bidrar till en optimal viktfördelning, vilket förbättrar fordonets balans och stabilitet under drift.


TRANSMISSION

912GS Rail är utrustad med en 6-växlad ZF WG 115 helautomatisk "ERGO POWER" Soft-Shift-transmission som ger 100 % elektronisk styrning. Denna avancerade transmission säkerställer smidig växling utan avbrott i dragkraften, vilket är avgörande för exakt manövrering och effektivitet vid järnvägsarbete. Med sex framväxlar och tre backväxlar i kombination med konstant fyrhjulsdrift ger 912GS Rail tillförlitlig och smidig prestanda på både järnväg och väg, vilket gör den till en idealisk maskin för en mängd olika arbeten.


STYRNING

Hydrema 912GS Rail har avancerad hydrostatisk lastavkänning som är utrustad med två dubbelverkande cylindrar. Denna styrteknik ger exakt och responsiv kontroll av maskinen med en maximal styrvinkel på +/- 35 grader. En inbyggd prioritetsventil och integrerad nödstyrning säkerställer att operatören har full kontroll även under krävande förhållanden. Styrsystemet är utformat för att ge smidig och effektiv manövrering, vilket är avgörande för säker och exakt maskinplacering på järnvägsspår och byggarbetsplatser.


HYDRAULSYSTEM

912GS Rail är utrustad med ett högpresterande hydraulsystem och har en pumpkapacitet på 84 liter per minut med prioriterad styrning. Systemet innehåller en separat pump som är avsedd för bromsar och stabilisatorer, vilket säkerställer att maskinens rörelser är både exakta och tillförlitliga. Denna inställning ger föraren utmärkt kontroll över dumperns funktioner, vilket är avgörande för effektivt och säkert arbete under alla förhållanden.


FÖRARHYTT

Hytten på Hydrema 912GS Rail är rymlig och utformad med förarens komfort och säkerhet i åtanke. Den är ROPS/FOPS-godkänd, vilket ger skydd mot tippning och fallande föremål. Med en fjädrad förarhytt och antingen en mekanisk eller luftfjädrad förarstol ger den en bekväm körupplevelse även under långa arbetsdagar. Styrningen har förbättrats ytterligare med en vippbar ratt som ger anpassad ergonomi och bättre kontroll. Denna kombination av säkerhet och komfort gör att föraren kan arbeta effektivt och med mindre trötthet.


DUMPERKORG

Dumperkorgen på Hydrema 912GS Rail är inte bara robust och rymligt utan kan också hantera en betydande mängd material med en nyttolast på 10 ton. Denna kapacitet, i kombination med den 5,6 kubikmeter stora korgen i höghållfast stål, säkerställer att maskinen kan transportera stora mängder material på ett effektivt och säkert sätt. Som tillval kan dumperkorgen utrustas med ett höjdstopp på 4,3 m eller 4,5 m, vilket ger ytterligare säkerhet mot att t.ex. luftledningar träffas vid tippning.


MULTITIP

MultiTip-funktionen på Hydrema 912GS Rail ger en betydande mångsidighet och effektivitet i dumperns arbete. Denna funktion möjliggör exakt och snabb lossning av material i ett 180-gradersområde, vilket innebär att föraren kan lossa lasten bakåt och åt båda hållen. Detta möjliggörs av ett kompakt svängsystem som är monterat i en kraftig kullagerkrans och styrs av två dubbelverkande cylindrar. Denna innovativa lösning ger 912GS Rail en extra fördel i arbetssituationer där utrymmet är begränsat eller exakt placering av material krävs, vilket ökar effektiviteten och minskar arbetstiden avsevärt.


SÄKERHET

Säkerheten har högsta prioritet i Hydrema 912GS Rail. Maskinen är utrustad med avancerade säkerhetsfunktioner, inklusive två kameror som är riktade direkt mot rälshjulen. Dessa kameror hjälper föraren att placera dumpern exakt på rälsen via monitorer i hytten. Dessutom finns en manuell nödpump för nödsituationer. Säkerheten garanteras genom automatisk låsning av styrningen i midjeleden under spårkörning, vilket minimerar risken för urspårning. Dessa säkerhetsfunktioner säkerställer att 912GS Rail kan arbeta effektivt och säkert, både på väg och järnväg, och skyddar föraren under alla arbetsförhållanden.

DIMENSIONER

Däck:   Michelin CargoXBib 600/55-26.5 Twin 
Egenvikt kg 10410
Lastförmåga kg 10000
Bredd över däck mm 2470
Axelavstånd (gummihjul) mm 3.080
Längd (transportläge) mm 6.330
Spårvidd (gummihjul) mm 1860
Hastighet (väg/räls) km/h 30/20
High rail    
Axelavstånd (rälshjul)  mm 4980
Passagehöjd, hytt  mm 3020
Frihöjd över räls mm 125
Low rail    
Axelavstånd (rälshjul) mm 5240
Passagehöjd, hytt  mm 2820

HYDREMA 912GS RAIL: AVANCERAD FLEXIBILITET OCH STYRKA FÖR JÄRNVÄGSARBETE

Hydrema 912GS Rail är en mycket specialiserad och mångsidig dumper som är utformad speciellt för att uppfylla de unika kraven för byggande och underhåll av järnväg. Med sin innovativa MultiTip-funktion, kraftfulla Cummins-motor och avancerade transmission kombinerar den sömlös manövrerbarhet med robust prestanda.

912GS Rail är utrustad med toppmoderna säkerhetsfunktioner, inklusive ett effektivt kamerabaserat system för exakt positionering på rälsen, och en stark konstruktion som garanterar säker och effektiv drift. Mångsidigheten understryks av den enkla omvandlingen mellan räls och standardterräng, vilket gör den till en ovärderlig resurs i olika arbetsmiljöer.

Förutom 912GS Rail har Hydrema även andra maskiner för järnvägsarbeten, inte minst MX16G Rail och MX20G Rail. Med Hydrema Rail-maskiner är du väl rustad för att utföra en mängd olika typer av arbeten på spår och järnvägar.

912GS Rail Front
Png Mark Hydrema Yellow

912GS RAIL: REVOLUTIONERANDE EFFEKTIVITET OCH SÄKERHET PÅ SPÅRET

Hydrema 912GS Rail utmärker sig med sina unika fördelar och specifika egenskaper  som är anpassade för järnvägsarbete, vilket gör den oumbärlig vid byggande och underhåll av moderna järnvägar.

Järnvägsspecifik konstruktion: Konstruktionen är optimalt anpassad för arbete på järnväg, med flexibla hjulsystem som enkelt kan tas bort, vilket gör övergången från järnväg till väg snabb och effektiv.

MultiTip-funktionalitet: Med 180 graders tippning möjliggör MultiTip-systemet exakt och flexibel lossning, vilket är viktigt i trånga arbetsområden längs rälsen.

Kraftfull motor och transmission: Den är utrustad med en Cummins QSB 4.5L-motor och en avancerad ZF WG 115 6-växlad transmission, och levererar tillförlitlig kraft och mjuk växling - perfekt för krävande järnvägsterräng.

Robust chassi och axlar: Den centralt placerade midjeleden och de dubbelverkande hydrauliska stabilisatorerna säkerställer stabilitet i alla förhållanden, medan de avancerade axlarna ger optimal dragkraft och hantering.

Oöverträffad säkerhet: Med kameror som säkerställer exakt placering på rälsen och manuella nödpumpar för nöddrift sätter 912GS Rail en hög standard för förarsäkerhet.

Effektiv dumperkorg: Med en nyttolast på 10 ton och en kapacitet på 5,6 kubikmeter är den idealisk för transport av stora mängder material.

Hydrema 912GS Rail är en perfekt kombination av styrka, precision och säkerhet, och är skräddarsydd för de krävande utmaningar som järnvägsarbete innebär.

Hydrema Telematics

DIGITAL ÖVERVAKNING FÖR OPTIMAL PRESTANDA OCH EFFEKTIVITET

Hydrema Telematics är vårt smarta telematiksystem som hjälper dig att effektivisera och hålla din 912GS Rail uppdaterad. Hydrema Telematics i 912GS Rail erbjuder avancerad realtidsövervakning av fordonets status. Systemet ger operatörer och vagnparksansvariga tillgång till viktig information om maskinernas prestanda, plats och drifttimmar, vilket är avgörande för en effektiv drift.

Med detaljerade data om bränsleförbrukning och maskinanvändning hjälper Hydrema Telematics till att optimera effektiviteten. Systemet stöder proaktiv underhållsplanering, vilket minskar stilleståndstiden och förlänger maskinens livslängd.

En viktig egenskap hos Hydrema Telematics är dess förmåga att utföra felsökning och diagnostik på distans. Det innebär att eventuella problem snabbt kan identifieras och åtgärdas, och det garanterar minimala störningar i arbetsprocesserna.

Genom att integrera Hydrema Telematics i 912GS Rail levererar Hydrema en intelligent, datadriven lösning som inte bara förbättrar produktiviteten utan också säkerställer högre tillförlitlighet i järnvägsprojekt.

Hydrema Telematics förbättrar drifteffektiviteten och underhållet, medan fjärrstyrd felsökning säkerställer snabb problemlösning.

MX20G RAIL: HYDREMAS KRAFTFULLA LÖSNING FÖR JÄRNVÄGSINFRASTRUKTUR

Transition

SMIDIG ÖVERGÅNG TILL RÄLS

Hydrema 912GS Rail är utformad för att enkelt komma åt och placera sig på järnvägsspår, vilket ökar effektiviteten vid järnvägsarbete. Med avancerad styrteknik, midjestyrning och precisionskameror säkerställer 912GS Rail en smidig övergång från väg till järnväg, vilket gör den idealisk för projekt som kräver snabb och flexibel maskinanvändning.

Flexible

FLEXIBEL OMVANDLING

912GS Rails design möjliggör en snabb och enkel konvertering från rälsgående dumper till en standard 912GS-dumper. Denna mångsidighet gör att förarna kan växla mellan järnvägsarbete och traditionella byggarbetsplatser utan tidskrävande utrustningsbyten. Avtagbara rälshjul och modulär design säkerställer att 912GS Rail kan anpassas till olika arbetsförhållanden och uppgifter, vilket förbättrar maskinens användbarhet och ökar dess värde.

Multitip

EFFEKTIVITET MED MULTITIP

MultiTip-funktionen på Hydrema 912GS Rail gör det enklare att lasta av material med 180 graders tippning. Denna funktion möjliggör noggrann och effektiv lossning i olika riktningar, vilket är viktigt i trånga arbetsutrymmen. MultiTip-systemet effektiviserar arbetsflödet och minskar behovet av att flytta fordonet, vilket sparar tid och ökar produktiviteten på arbetsplatsen.

HAR DU FRÅGOR ELLER VILL DU VETA MER?

Har du en fråga om 912GS Rail, våra andra maskiner eller tjänster? Eller vill du bli kontaktad av din lokala säljare? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Formulär för offert