MX20G RAIL Working From Railway Tracks MX20G RAIL Lifting Concrete Pile Over The Rails MXG RAIL Rear View High Rail MX20G RAIL Laying Railway Tracks MX20G RAIL Working Pallet Forks MXG RAIL 16Front View 20Rear View Trimming Vedge On Track 1

MX20G Rail

Rail Hjulgrävare


Egenskaper

 • Konstruerad för tunga lyft
 • Underrede med rälsmoduler för normalspårig järnväg
 • Kan arbeta i både hög- och lågspänningsläge
 • Svängradie på 1839 mm
 • Växla enkelt mellan körning på och utanför spåren
 • Alternativ med dubbelhytt
 • Användarvänlig, säker, robust och bekväm
 • Högpresterande, kraftfull och bränsleeffektiv Cummins B4.5-motor

MXG RAIL-SERIEN

Hydremas MXG Rail-serie innefattar det allra bästa när det gäller grävmaskiner för järnväg, skräddarsydda för att ge hög effektivitet och flexibilitet vid järnvägsarbeten. Dessa exakt konstruerade och fabriksmonterade maskiner är utformade för att arbeta på både räls och i terräng. De kombinerar MXG-seriens tillförlitliga prestanda med ett toppmodernt rälssystem som garanterar enastående produktivitet i alla förhållanden.


HYDREMA MX20G RAIL

Denna hjulgrävare för järnväg är konstruerad med fokus på robusthet och kapacitet, perfekt för krävande arbeten på järnvägen. Med sin betydande lyftkapacitet och kompakta design är MX20G Rail känd som den mest kompakta grävmaskinen i segmentet +20 ton, vilket gör den perfekt för stora projekt där precision och styrka krävs. Hydrema MX20G Rail delar många egenskaper med MXG-serien, men skiljer sig åt i sin förmåga att hantera särskilt tunga lyft. Med sitt fabriksmonterade rälssystem och den robusta konstruktionen kombinerar MX20G Rail avancerad järnvägsteknik med exceptionell prestanda, vilket säkerställer optimal effektivitet både på järnvägsspår och i utmanande terräng.

Om man jämför MX20G Rail med den mindre modellen, MX17G Rail, är MX20G Rail fysiskt större och har också större kraft, särskilt lyftkraft, medan MX17G Rail är en mer kompakt modell som är perfekt för arbete på dubbelspåriga järnvägar utan att störa trafiken på det andra spåret.


DYNAMISK OCH KRAFTFULL GRÄVMASKIN FÖR JÄRNVÄG

MX20G Rail från Hydrema är en dynamisk och kraftfull hjulgrävare som är konfigurerad för arbete på järnväg. Denna maskin ingår i den avancerade MXG-serien och utmärker sig med sin imponerande lyftkapacitet, vilket gör den idealisk för tunga lyftarbeten. MX20G Rail klassas som den mest kompakta maskinen i segmentet 20+ ton för rälsgående grävmaskiner och ger en enastående kombination av styrka och manövrerbarhet.

MX20G Rail är utrustad med ett robust fabriksmonterat rälssystem som säkerställer maximal effektivitet både på och utanför rälsen. Den är utformad för att enkelt och effektivt navigera i komplexa järnvägsområden, vilket gör den till en oumbärlig resurs på byggarbetsplatser och i underhållsprojekt längs järnvägsnätet. MX20G Rail understryker Hydremas engagemang i att tillhandahålla högpresterande, mångsidiga och tillförlitliga lösningar för järnvägsindustrin.

MOTOR

MX20G Rail drivs av en robust Cummins B4.5L-motor som ger hög prestanda och tillförlitlighet. Denna motor, som inkluderar en 16-ventilers Common-Rail turbodiesel med intercooler ger upp till 175 hästkrafter vid 2200 v/min. och uppnår ett maximalt vridmoment på 780 Nm vid 1500 v/min. Denna kraftfulla prestanda, tillsammans med en maxhastighet på 20 km/h i Rail Mode, gör MX20G Rail idealisk för tunga lyft och effektiv hantering av järnvägsprojekt.


BRÄNSLE

MX20G Rail från Hydrema är utrustad med en rymlig 280-liters bränsletank som ger en lång drifttid så att du inte behöver stanna och tanka så ofta. Dessutom har den en separat 31,5-liters AdBlue-tank som är nödvändig för att upprätthålla maskinens utsläppskontrollsystem. Denna kombination av bränsle- och AdBlue-tankar säkerställer att MX20G Rail kan leverera effektiv och miljövänlig drift under längre tidsperioder, vilket är idealiskt för omfattande järnvägsprojekt.


HYDRAULSYSTEM

Maskinen har ett effektivt hydraulsystem med två kretsar, lastavkänning och ett separat hydrostatiskt svängsystem med högtryck. Systemet har en elektronisk effektstyrning som möjliggör anpassning för precisionsarbete och bränslebesparande ECO-läge. Föraren kan justera upp till tre hydrauliska inställningar direkt från hytten, vilket ger flexibilitet att anpassa tryck och oljeflöde för upp till tio olika verktyg.

Oljemängder:
Arbetshydraulik: 319 l/Min
Svänghydraulik: 88 l/Min
Hydrauliskt tillval 1 ZV1: 30-200 l/Min
Hydrauliskt alternativ 2 ZV2: 15-100 l/Min
Hydrauliskt alternativ 3 ZV3: 50-200 l/Min


KÖRHYDRAULIK

MX20G Rail har ett inbyggt hydraulsystem med konstant hydrostatisk fyrhjulsdrift, vilket ger utmärkt dragkraft och stabilitet. Den är utrustad med en variabel drivmotor med bromsventil för exakt styrning och en 2-växlad mjuk Powershift-transmission som effektivt skiftar mellan väg- och terrängväxlar, vilket gör den mycket mångsidig för både järnvägsarbete och terrängkörning.


RÄLSSYSTEM

Hydremas MX20G Rail kan arbeta i två kategorier:

High Rail (Kat. 2): Drivlinan och bromsarna arbetar indirekt från däcken (drivhjulen) till spårhjulen. Vid användning av ”high rail” lyfts maskinen mer än 100 mm över spåren, vilket säkerställer att inga konflikter uppstår mellan sensorer och spårväxlare. Drift i high rail-läge ger maximal stabilitet. Parkeringsbromsen verkar direkt på rälshjulen.

Low Rail (Kat. 3): Gummihjulen löper direkt på rälsen med dragkraft och bromsar som verkar direkt från hjulen till rälsen. Rälshjulen löper med konstant tryckreglering och fjädring för att uppnå hög säkerhet och undvika urspårning. Att däcken delvis är av gummi ger en bekväm körning och maximalt grepp, t.ex. vid våta förhållanden.


HYTT OCH DUBBELHYTT

MX20G Rail från Hydrema levereras med en välutrustad och säker ROPS-certifierad hytt som har utformats noggrant för att maximera både sikt och komfort. Hytten har flera funktioner som ett justerbart skjutfönster, en tvådelad vindruta med flexibla öppningsalternativ och ett takfönster som släpper in naturligt ljus. För att ytterligare öka komforten ingår en justerbar ratt och armstöd samt ett luftfjädrat säte. Hyttens luftkonditioneringssystem är utrustat med flera justerbara munstycken för att säkerställa en bekväm miljö, oavsett väderförhållanden. Hyttinställningarna kan anpassas och sparas via lättanvända CAN BUS-styrda knappsatser. Dessutom finns det stora, lättjusterbara backspeglar och en tydlig backkamera.

MX20G Rail erbjuder också en dubbelhytt med plats för en passagerare. Det extra sätet är placerat bakom föraren med separat ingång genom en bakdörr. Passageraren sitter vinkelrätt mot färdriktningen, vilket ger gott om benutrymme.


GRÄVMASKIN

MX20G Rail är utrustad med en tvådelad bom. Bommen är tillverkad av höghållfast stål med slutna profiler och finns i längderna 2,0 m och 2,5 m. För att öka maskinens funktionalitet och effektivitet erbjuder MX20G Rail möjlighet till hydraulisk snabbkoppling och en Engcon tiltrotator som tillval. Tiltrotatorreglagen är bekvämt integrerade i joysticken för smidig och exakt styrning under arbetet, vilket gör MX20G Rail till en idealisk maskin för en mängd olika infrastrukturprojekt på järnvägen.


SÄKERHET

Denna järnvägsgrävare garanterar maximal säkerhet med det elektroniska Prolec-systemet för höjd- och vridningsbegränsning som innefattar en indikator för nominell kapacitet (RCI). Detta felsäkra system med automatisk styrning och dubbla sensorer skyddar mot kollisioner med järnvägskablar och förhindrar oavsiktlig rörelse in på angränsande spår. RCI säkerställer kontinuerlig övervakning av maskinens stabilitet, vilket gör MX20G Rail till en säker och tillförlitlig lösning för järnvägsarbete.


JÄRNVÄGSSPECIFIK UTRUSTNING

Hydremas MX20G Rail är utrustad med ett antal järnvägsspecifika funktioner. Dessa omfattar:

 • Underrede med high och low rail-system för 1435 mm spår.
 • Särskild knappsats för underrede (i höger armstöd).
 • Elektronisk övervakning/larm
 • Visuell kontroll av rälshjulets tryck mot rälsen.
 • Fast BM-fjädring, bak.
 • Det elektroniska höjd- och vridningsbegränsningssystemet Prolec (virtuell vägg) med indikator för nominell kapacitet.
 • Hydraulisk låsning av de styrande hjulen vid körning i Rail-läge.
 • Hydraulisk nöddrift. 3 kameror (2 på motvikten och 1 på höger sida).
 • Individuella skivbromsar på rälshjulen som manövreras av både drift- och parkeringsbromsar.
 • Underrede: Extra hydrauloljekrets, bak - (50 l/min). 7-polig kontakt för släpvagn, bak
 • Koppling för släpvagn, fram/bak
 • Luftbromssystem för släpvagn (tillval)

DIMENSIONER

    MX20G RAIL Std. Hytt MX20G RAIL Dubbelhytt
Rail kategori High rail (kat. 2) Low rail (kat. 3) High rail (kat. 2) Low rail (kat. 3)
Gummidäck Trelleborg 10.00-20 Trelleborg 10.00-20
Maskinens vikt* ton 20,5   20.8  
Bredd över däck mm 2570   2570  
Maskinens bredd mm 2500   2500  
Spårvidd, räls mm 1435   1435  
Frigångshöjd hytt mm 3260 3120 3260 3120
Transporthöjd mm 4140 4000 4140 4000
Längd för vägtransport mm 5650   5650  
Överhäng fram mm 3360   3360  
Avstånd till motvikt mm 1700   1700  
Markfrigång till däck mm 120 0 120 0
Hjulbas mm 2600   2600  
Avstånd mellan rälsaxlar, fram mm 745 865 745 865
Avstånd mellan rälsaxlar, bak mm 760 880 760 880

*) Vikt angiven med 150 kg snabbfäste. Ingen skopa. Transportläge.

HYDREMA MX20G RAIL: INNOVATION OCH EFFEKTIVITET PÅ RÄLS

Hydrema MX20G Rail representerar ett banbrytande steg inom järnvägsspecifika grävmaskiner. Denna maskin är utformad för att erbjuda en oöverträffad kombination av kraft, precision och flexibilitet, vilket gör den till en idealisk lösning för många järnvägsprojekt. MX20G Rail är utrustad med en robust Cummins B 4.5L Stage V-motor och levererar imponerande prestanda med upp till 175 hästkrafter samtidigt som den har en exceptionell bränsleeffektivitet. Dess förmåga att växla mellan högt och lågt spårläge ger den en unik flexibilitet att arbeta både på och utanför rälsen.

Upptäck hur kompakt MX20G Rail är, utformad för att göra arbetet på dubbelspåriga järnvägar enklare och mer effektivt. Med sin kompakta överbyggnad möjliggör den exakta och ostörda arbeten i ett körfält samtidigt som trafiken kan flyta på i det intilliggande körfältet. Denna designinnovation gör MX20G Rail till den perfekta partnern för projekt där utrymmet är begränsat och precision är avgörande.

Mx16g Rail Front (1)
Png Mark Hydrema Yellow

AVANCERAD SÄKERHETSTEKNIK FÖR JÄRNVÄGSARBETE

MX20G Rail levereras med Prolec-systemet för höjd- och vridningsbegränsning som är utrustat med en indikator för nominell kapacitet (RCI). Detta system är skräddarsytt för att öka säkerheten vid arbete nära järnvägsspår genom att erbjuda ”fail safe”-funktionalitet, dubbla sensorer och automatisk styrning. Den är en viktig komponent för att förhindra oavsiktliga kollisioner, med exempelvis lågt hängande kablar, och säkerställer att maskinen inte rör sig in på angränsande spår.

Tekniken i MX20G Rail spelar en avgörande roll för att säkerställa en säker arbetsmiljö genom att kontinuerligt övervaka och justera maskinens stabilitet och placering. Detta kompletteras med tre strategiskt placerade kameror - två på motvikten och en på maskinens högra sida, vilket ger operatören en utökad och tydlig sikt. Detta kamerasystem är avgörande för exakt och säker hantering i komplexa järnvägsmiljöer.

Dessutom är MX20G Rails säkerhetssystem utformat för att proaktivt identifiera och reagera på potentiella faror, vilket ger operatören en extra säkerhet. Detta proaktiva tillvägagångssätt, i kombination med maskinens robusta konstruktion och sofistikerade kontrollfunktioner, gör MX20G Rail till en av de främsta utmanarna inom järnvägsindustrin när det gäller tillförlitlighet och säkerhet.

Hydrema Telematics

AVANCERAD STYRNING OCH DATAINSAMLING FÖR MX20G RAIL

Hydrema Telematics i MX20G Rail är ett utmärkt komplement för avancerad maskinövervakning, styrning och datainsamling. MX20G Rail är utrustad med Hydremas telematiksystem som ger ägare och förare tillgång till omfattande data och insikt i maskinens drift. Detta system, som innefattar en integrerad GSM/GPS-enhet, samlar in och skickar kritisk information om maskinen till en central server. Användarna kan enkelt komma åt dessa data via Hydrema Telematics portal eller app, där de kan se en rad viktiga detaljer om maskinen.

Det inkluderar information om maskintyp, serienummer, modellnummer, geografisk plats, antal drifttimmar, batteriets laddningsnivå och körsträcka. Systemet ger också viktig information om eventuella larm- och felkoder samt information om serviceavtal. Denna omfattande övervakning och rapportering säkerställer att ägare och operatörer har den information som krävs för att optimera maskinanvändningen, underhålla den effektivt och reagera snabbt på eventuella problem.

MX20G RAIL: HYDREMAS KRAFTFULLA LÖSNING FÖR JÄRNVÄGSINFRASTRUKTUR

Undercarriage

FLEXIBELT OCH AVANCERAT UNDERREDE

MX20G Rail sticker ut med sitt underrede som är anpassat för normalspåriga järnvägar med en spårvidd på 1435 mm. Detta underrede kan effektivt arbeta i både högt och lågt spårläge, vilket ger oöverträffad flexibilitet för olika arbetsuppgifter. Maskinen har en kraftfull drivlina som säkerställer stabil framdrivning i rälsläge och en visuell kontrollfunktion för att övervaka trycket i spårmodulernas cylindrar, vilket ökar precisionen och säkerheten under arbetet.

Safety

SÄKERHET OCH KONTROLL

Säkerhetsfunktionerna i MX20G Rail är toppmoderna med elektronisk övervakning av både högt och lågt spårläge och integrerade larm för ökad säkerhet. Rälshjulen med en diameter på 650 mm och låsbar axelpendling ger förbättrad manövrerbarhet. Ytterligare säkerhetsåtgärder innefattar individuella skivbromsar på rälshjulen, som fungerar både under körning och parkering, samt ett hydrauliskt rattlås i rälsläge för ökad kontroll.

Functionality

EFFEKTIVITET OCH FUNKTIONALITET

MX20G Rail är utrustad med en fast BM-snabbkoppling på den bakre rälsmodulen och kan enkelt växla mellan olika verktyg. En extra hydraulkrets är också installerad för att driva externa verktyg. Maskinen har kopplingsmöjligheter både fram och bak med en 7-polig kontakt för släpvagnar och ett luftbromssystem som tillval. Dessutom säkerställer hydraulisk nöddrift och lättåtkomliga stoppknappar både i och utanför hytten högsta möjliga nivå av säkerhet och funktionalitet.

HAR DU FRÅGOR ELLER VILL DU VETA MER?

Har du en fråga om MX20G Rail, våra andra maskiner eller tjänster? Eller vill du bli kontaktad av din lokala säljare? Fyll i formuläret så återkommer vi till dig så snart som möjligt.

Formulär för offert