Historia och milstolpar

Vlcsnap 2024 02 15 09H27m42s643
Hydrema Fantomet
Kjeld Werner Jensen

HYDREMAS UTVECKLING: ANLÄGGNINGSUTRUSTNING I VÄRLDSKLASS SEDAN 1959

I Aalborg 1959 föddes en vision om innovativ entreprenadutrustning. Hydrema, en sammanslagning av 'Hydrauliske Entreprenør Maskiner' (Hydrauliska Entreprenad Maskiner), grundades av den lokala ingenjören Kjeld Werner Jensen. Det som började i en blygsam verkstad har nu blommat ut till en global aktör inom anläggningsmaskinbranschen, känd för sina högkvalitativa, medelstora maskiner.

Hydremas resa är ett bevis på kraften i innovation och motståndskraft. Från den banbrytande maskinen "The Phantom", vår första maskin som revolutionerade hydrauliska maskiner, till den toppmoderna utrustning vi tillverkar idag, är vår historia rik på milstolpar. Varje steg i vår utveckling återspeglar ett djupt engagemang för kvalitet, mångsidighet och att uppfylla de unika kraven från jordförflyttningsindustrin.

På 1960-talet markerade expansionen till Stövring vårt första steg mot tillväxt och lade grunden för ett antal banbrytande utvecklingar. Introduktionen av den ikoniska 800-serien på 1980-talet, en sammanslagning av en hjullastare och en grävmaskin, satte nya standarder i branschen. Detta var bara början på vår resa mot att omdefiniera landskapet för jordförflyttning.

Samtidigt som vi expanderade globalt och etablerade dotterbolag på viktiga marknader befäste Hydrema sitt rykte som ett varumärke synonymt med tillförlitlighet och innovation. Vårt inträde i försvarssektorn i slutet av 1980-talet, som kulminerade i tillverkningen av specialiserade minröjningsfordon, bekräftade ytterligare vår anpassningsförmåga och tekniska expertis.

Med Jan Werner Jensen som visionär ledare har Hydrema inte bara bevarat sitt arv, utan också tagit sig an nya utmaningar och möjligheter. Idag, när vi fortsätter att förnya och expandera, förblir vårt engagemang för att tillhandahålla exceptionella jordförflyttningslösningar orubbligt. Hydremas historia handlar inte bara om maskiner; den handlar om människorna, passionen och uthålligheten som driver oss framåt.

Följ med oss på vår resa genom årtiondena när vi minns våra triumfer och innovationer som har format världen av jordförflyttningsutrustning.

60 år med Hydrema

Hydrema Fantomet

SKAPELSEN (1959)

Grund och vision: Hydrema föddes ur en vision om att revolutionera jordförflyttningsindustrin. Företaget grundades 1959 av Kjeld Werner Jensen, en ingenjör med djup förståelse för hydraulik, och hade som mål att skapa maskiner som kombinerade funktionalitet med innovation. Den första skapelsen, "The Phantom", var mer än bara en maskin; den var förkroppsligandet av en dröm om att göra ett avtryck inom jordförflyttningssektorn.

Tidiga utmaningar och triumfer: Resan var inte utan utmaningar. I den lilla verkstaden i Aalborg var resurserna begränsade, men beslutsamhet och uppfinningsrikedom fanns i överflöd. Jensens syn på design och tillverkning vägleddes av en princip om att leverera högkvalitativa hydrauliska maskiner till rimliga priser. Denna filosofi uppskattades av kunderna och lade grunden för Hydremas framtida framgångar.

Gl. Kirkevej 1965

TIDIG EXPANSION OCH TILLVÄXT (1960-TALET)

Flytt till Stövring: Hydremas inledande framgångar ledde snabbt till ett behov av större lokaler. Flytten till Stövring var ett viktigt steg som symboliserade företagets tillväxt och ambition. Den nya fabriken var inte bara en fysisk expansion, utan ett språng mot större möjligheter och ytterligare innovation.

Diversifiering av produktsortimentet: I Stövring började Hydrema diversifiera sitt produktsortiment. Utvecklingen av grävlastare markerade ett nytt kapitel i företagets historia. Dessa maskiner var mer än bara utrustning - de var ett bevis på Hydremas engagemang för att möta de föränderliga behoven inom byggbranschen.

Hydrema 805

BANBRYTANDE INNOVATIONER (1970- OCH 1980-TALEN)

Etablering av ett internationellt fotavtryck: Etableringen av dotterbolag i Sverige och Norge på 1970-talet var ett strategiskt drag som tydligt visade Hydremas avsikt att bli en global aktör. Dessa dotterbolag var inte bara försäljningscenter, de var innovations- och kundservicehubbar som utökade Hydremas räckvidd och rykte.

Revolutionen i 800-serien: 1980-talet var en omvälvande tid för Hydrema med lanseringen av 800-serien. Denna serie var kulmen på flera års forskning och utveckling och förenade de bästa egenskaperna hos en hjullastare och en traditionell grävlastare. Det var ett djärvt uttalande inom jordförflyttningsindustrin och satte nya standarder för effektivitet och mångsidighet.

Hydrema Weimar Aerial

STRATEGISK EXPANSION (1990-TALET)

1996 tog Hydrema ett stort steg framåt genom förvärvet av Weimar Werk Baumaschinen, ett strategiskt beslut som i grunden förändrade vår verksamhet. Detta var inte bara en utökning av vår personalstyrka och vårt produktsortiment; det var ett avgörande steg mot att anpassa oss till de specifika behoven på den europeiska byggmarknaden. Genom att införliva Weimars mångsidiga maskinutbud förbättrade vi vår produktportfölj avsevärt och erbjöd kunderna ett bredare utbud av högkvalitativa, innovativa jordförflyttningslösningar.

Förvärvet markerade också ett avgörande ögonblick i Hydremas satsning på kvalitet och mångsidighet. Genom att integrera Weimars tillverkningsexpertis och tekniska skicklighet stärkte vi vår förmåga att tillverka maskiner som uppfyller de högsta kraven på effektivitet och hållbarhet. Fusionen var mer än bara en produktintegration; det var en kulturell och operativ fusion som skapade kraftfulla synergier och kombinerade Weimars rika tillverkningshistoria med Hydremas innovativa tillvägagångssätt och kundfokuserade värderingar.

Det strategiska förvärvet av Weimar Werk Baumaschinen var en nyckelfaktor för vår tillväxt och framgång på den europeiska marknaden, och symboliserar vår ambition att leda branschen för anläggningsmaskiner med innovation, kvalitet och en djup förståelse för våra kunders behov.

Hydrema 910MCV

INTRÄDE I FÖRSVARSINDUSTRIN (1980- OCH 1990-TALEN)

Hydremas inträde i försvarssektorn under 1980- och 1990-talen visade på vår tekniska mångsidighet och vårt engagemang för innovation. Vårt betydande engagemang inleddes med en stor order från det brittiska försvarsdepartementet i slutet av 1980-talet, en viktig milstolpe som inte bara utökade vår verksamhet utan också visade vår förmåga att uppfylla de stränga kraven för militära tillämpningar. Denna satsning följdes av utvecklingen av specialiserade minröjningsfordon under 1990-talet, vilket markerade vår seriösa investering i försvarssektorn.

Dessa satsningar inom militärindustrin var mer än bara nya affärsmöjligheter; de exemplifierade Hydremas anpassningsförmåga och hängivenhet till teknisk excellens. Framför allt skapandet av minröjningsfordon återspeglade vårt innovativa sätt att lösa komplexa utmaningar och stärkte vårt rykte om att tillverka maskiner som utmärker sig i både prestanda och tillförlitlighet. Denna period av militärindustriellt engagemang bidrog i hög grad till att forma Hydremas identitet som ett företag som utmanar gränserna för traditionell jordförflyttningsutrustning och effektivt uppfyller olika operativa behov.

Hydrema 922C Mountain

FORTSATT TILLVÄXT OCH INNOVATION (2000- OCH 2010-TALEN)

Att navigera i marknadsdynamiken: Vid millennieskiftet upplevde Hydrema en period av snabb tillväxt och anpassning till den snabbt föränderliga globala marknaden. Denna tid präglades av en rad strategiska beslut som ledde till en konsekvent försäljningstillväxt, även under fluktuerande ekonomiska förhållanden. Vår förmåga att förutse marknadstrender och reagera smidigt var nyckeln till vår framgång under denna period.

Innovativa produktlanseringar: Introduktionen av 900MPV och den 3-axliga dumpern var milstolpar i Hydremas produktutvecklingsresa. Dessa maskiner var inte bara tillägg till vår portfölj, de representerade ett språng i innovation och mångsidighet. 900MPV, med sina avancerade funktioner och robusta design, tillgodosåg ett brett spektrum av operativa behov, medan 920-seriens 3-axliga dumper satte nya standarder för kapacitet och effektivitet.

Motståndskraft i finanskrisen: Finanskrisen 2008 innebar stora utmaningar för byggbranschen över hela världen. Hydremas motståndskraft under denna tid handlade inte bara om att överleva krisen, utan också om att gå stärkta ur den. Vårt svar på krisen kännetecknades av en fokuserad strategi för innovation, kundfokuserad produktutveckling och utforskning av nya marknadssegment.

JWJ

EN NY ERA AV LEDARSKAP (2000 - NUTID)

Jan Werner Jensens visionära ledarskap: 2000-talet inledde en ny era för Hydrema under ledning av Jan Werner Jensen. Han tog över rodret från företagets grundare, sin far, och kombinerade respekt för Hydremas arv med en progressiv inställning till affärer och teknik. Jans vision var tydlig - att befästa Hydremas position som en global ledare inom jordförflyttningsutrustning.

Driver företaget framåt: Jan Werner Jensen har spelat en avgörande roll för att navigera Hydrema genom ett landskap av nya marknadsmöjligheter och utmaningar. Under hans ledning har företaget inte bara utökat sin globala närvaro, utan också intensifierat sitt fokus på teknisk innovation och operativ effektivitet. Hans sätt att leda kännetecknas av en god förståelse för marknadsdynamiken och ett engagemang för hållbar tillväxt.

Excellens i centrum: Jan Werner Jensens ledarskap har säkerställt att Hydremas tradition av att tillverka högkvalitativa, innovativa maskiner fortsätter. Hans betoning på kundnöjdhet, medarbetarnas välbefinnande och hållbara metoder har ytterligare förbättrat företagets rykte och marknadsposition.

Hydrema Støvring 2022 Aerial

FRAMTIDEN

Mer än produktion: Som Danmarks ledande tillverkare av stora entreprenadmaskiner är Hydrema idag mer än bara ett tillverkningsföretag. Vi ligger i framkant när det gäller innovation inom jordförflyttningsindustrin och flyttar ständigt fram gränserna för vad som är möjligt när det gäller maskindesign och funktionalitet.

Expansion och utveckling: Våra anläggningar har genomgått en betydande expansion, vilket återspeglar vårt engagemang för att möta den växande efterfrågan på marknaden. Denna expansion kombineras med en kontinuerlig utveckling av våra produktlinjer, vilket säkerställer att vi ligger steget före branschtrender och kundernas förväntningar.

Engagemang för innovation och kvalitet: Framtiden för Hydrema är ljus, underbyggd av vårt orubbliga engagemang för innovation, kvalitet och kundfokuserad teknik. Vi håller inte bara jämna steg med branschen; vi sätter takten med ett tydligt fokus på att utveckla lösningar som möter utmaningarna i morgondagens jordförflyttningsbehov.

Kontakta oss

Kontaktformulär