Hydrema vinner mark i Österrike

20. januari 2021

Det gläder mig verkligen att vi lyckats sälja in Hydremas varumärke till allt fler företag i västra Österrike. Dessutom kan vi erbjuda optimal support i Tyrolen och Vorarlberg tack vare vår servicepartner i Wiesing.

Tack vare att Hydrema 922F-dumpern är godkänd för att köras på väg, kan Kessler Transporte GmbH transportera stenar från Zech Kies-stenbrottet i Bürs direkt till byggplatsen. Under vissa delar av transportvägen är lutningen så stor som 39 %.

De midjestyrda, kompakta Hydrema-dumprarna imponerar med sin höga prestanda, enkla reglage, låga vikt utan last och extremt ekonomiska drift. Tack vare det uppgraderade bromssystemet med en mer kraftfull retarder, drar allt fler företag i Österrike fördel av Hydremas dumprar.

Hydrema Group grundades 1959 i Danmark. Redan från början satsade företaget på förstklassig, högpresterande teknologi och intelligenta konstruktionslösningar för sin serie med dumprar, grävmaskiner på hjul och traktorgrävare. Hydremas dumprar lämpar sig extra väl för jordförflyttning i mjuk terräng och i områden som kräver lägsta möjliga marktryck.  

Joseph Warum (IBS GmbH, till höger) med operatören från Kessler Transporte GmbH.

Serien med midjestyrda dumprar inkluderar maskiner i 7-, 10- och 20-tonsklassen. Alla dumpermodeller har chassin med midjestyrning och pendelstag, med dubbelverkande stabilisatorer i ledpunkten. De två stabilisatorerna säkerställer maximal stabilitet. Dumperns kaross är tillverkad av Hardox-stål med hög hållfasthet utan sidoflänsar och möjliggör en hög tippningsvinkel för snabb urlastning. Kombinationen av midjestyrning, breda däck och hög markfrigång ger en utmärkt terrängmobilitet. De båda 10-tonsmaskinmodellerna, 912GS och 912HM, samt 922G modellerna har elektrohydrauliska upphängningssystem med två oberoende upphängningscylindrar på framaxeln. 

Företaget Plörer i Sölden uppskattar sin kompakta Hydrema 922F-dumper, som även är godkänd för körning på väg, som ett ekonomiskt och kraftfullt transportfordon.

Stor efterfrågan i västra Österrike

Ett av de företag som i åratal har förlitat sig på Hydremas dumprar i alpregionen är Plörer i Sölden. Detta företag grundades av Hermann Plörer, som sysslade med cementtransporter i Tyrolen i mitten av 1970-talet. I början av 1990-talet började företaget även att ägna sig åt jordförflyttningsverksamhet. Längre fram kom företaget att syssla med avfallshantering i Ötztal med deponering och råvaruutvinning. Utöver åtskilliga lastbilar och annan jordförflyttningsutrustning, har de 15 medarbetarna även tillgång till en Hydrema 922F-dumper. Entreprenörens fokus ligger på grävarbete och kanal-, väg- och släntkonstruktion. Bland annat bidrog Plörer-företaget till byggandet av James Bond-museet i Sölden, där de utförde omfattande markarbeten.

Från vänster: VD Christoph Plörer, Joseph Warum (IBS GmbH, Ardagger Stift) och operatör (Plörer-företaget).

VD Christoph Plörer talar väl om Hydremas dumprar: 

"Jag uppskattar min Hydrema 922F-dumper av flera anledningar. Den är kompakt, den är godkänd för att köras på väg och den kan användas på ett otroligt mångsidigt sätt; allt från att bistå vid konstruktion av vägar och slänter till att transportera stora stenar. Den snäva vändradien och den extrema terrängmobiliteten ger otroliga fördelar i vårt dagliga arbete. Dessutom är 922F bränslesnål, har god sikt från hytten och står sig bra jämfört med större dumprar när det gäller prestanda."

Ett annat företag som använder Hydremas maskiner är Kessler Transporte GmbH i Klösterle am Arlberg. De uppskattar också den kompakta Hydrema 922G-dumpern, särskilt eftersom den är godkänd för att köras på väg. Kessler transporterar för närvarande stenblock från Zech Kies-stenbrottet till en byggplats i Rankweil, där en ny flodbädd håller på att anläggas.

Uppgraderat bromssystem

Joseph Warum, ansvarig arbetsledare hos IBS GmbH, framhåller: "Den senaste generationen av 922G-dumprar erbjuder till och med ännu större kraft eftersom de är utrustade med en Stage V-motor och en intelligent 6-mjukväxlande transmission. Utöver dessa funktioner erbjuder den nya G-Serien även utmärkta köregenskaper för alla hastigheter och underlag, tack vare den oscillerande och hydrauliskt stabiliserade leden. Kombinationen av en styv framaxel med elektroniskt styrd upphängning och nivåkontroll som justerar maskinen till den optimala positionen - tillsammans med den kraftfulla boggieaxeln baktill, ger maskinen en hög grad av körningsstabilitet och komfort, särskilt under tippning. Bromssystemet har fått en fullständig översyn och avsevärt uppgraderats av Hydremas tekniker. Detta märks tydligt i brant terräng, vilket intygas av de första kunderna som använder den nya 922G-dumpern."

Kompakt, extremt manövrerbar och utmärkt i terrängen: Halbeisen & Prast KG från Dornbirn vill definitivt inte vara utan kraften hos deras Hydrema 912FS-dumper vid vägbyggen.

Halbeisen & Prast KG, ett jordbearbetningsföretag från Dornbirn som är aktivt i Vorarlberg, använder också en dumper från Hydrema - i deras fall handlar det om 10-tons 912FS-modellen. Företagets hängivna team tar sig inte bara an alla former av grävarbeten, utan är även aktiva inom väg- och avloppsbyggen, stenväggar, säkring av slänter och rivning. Hydrema 912FS spelar en avgörande roll i många av dessa jobb i oländig terräng. Denna dumper är utrustad med framaxelupphängning som standard, vilket är en elektro-hydraulisk upphängning med fristående cylindrar och nivåkontroll för båda framhjul. Detta innebär att operatören är mindre utsatt för vibrationer under långa arbetsdagar, stressen minskar, särskilt under långa transporter och i oländig terräng. 

"Det gläder mig verkligen att vi lyckats sälja in Hydremas varumärke till allt fler företag i västra Österrike. Dessutom kan vi erbjuda optimal support i Tyrolen och Vorarlberg tack vare vår servicepartner i Wiesing. I värsta fall kan montörer från såväl Ardagger Stift som montörer från IBS-högkvarteret i Bayern nära Nürnberg vara på plats inom några få timmar”, sammanfattar Joseph Warum. 

www.ibs-maschinen.at   
www.ploerer.com 
www.transporte-kessler.com 
www.halbeisen-prast.at 

Vi vill tacka www.Baublatt.at som lät oss distribuera denna artikel. 

icon-pin Hitta oss
icon-request Begäran
icon-contact Kontakt
Begära
en återuppringning
icon-arrow-down

Har du en fråga om våra maskiner och tjänster? Eller skulle du vilja bli kontaktad av din lokala återförsäljare? Fyll i formuläret.

Huvudnummer +46 47 070 52 80

sverige@hydrema.com Hjalmar Petris Väg 44
SE-352 46 Växjö

Göteborg 
Lars Wenneberg (Säljare)
+46 70 620 92 46
lwe@hydrema.com

Staffanstorp
Henrik Sörensson (Säljare)
+46 70 598 89 06
hso@hydrema.com

Tumba
Johan Braun (Säljare)
+46 70 327 54 88
jbr@hydrema.com

Växjö
 Per Eriksson (Försäljningschef)
+46 70 928 82 95
per@hydrema.com