Hydrema släpper stark uppgradering av mångsidig grävlastare

3. februari 2022

Hydremas grävlastare har en massa förbättringar och uppdateringar, särskilt när det gäller teknik och komfort.

Hydrema lanserar en ny serie grävlastare med Cummins Steg 5-motorer som uppfyller de senaste emissionskraven. 

Den senaste uppdateringen av Hydremas multimaskiner kom för 3,5 år sedan, då 900F-serien av de dansktillverkade grävlastarna lanserades. Nu är den nordjyska tillverkaren redo med ännu en mängd små och stora förbättringar av den populära serien. Den nya generationen heter 900G-serien och bygger på mer än 40 års erfarenhet av just denna typ av maskin. Många av förbättringarna har utvecklats och utformats specifikt efter önskemål och feedback från kunderna.

Serien består av fyra modeller - 906G och 908G med 122 hk, samt de större 926G och 928G med 147 hk - som är en kombination av grävmaskin och lastmaskin i en unik multimaskin, och förmodligen den smidigaste och mest effektiva maskinen på marknaden. De har midjestyrning, precis som effektiva lastmaskiner ska ha, och på modell 906 och 926 har grävarmen en riktig sidoförskjutning och 280 graders grävområde. Det innebär att man har både en vanlig 10-tons lastmaskin och en 8-10 tons grävmaskin.


Den nya G-serien med grävlastare från Hydrema är lätta att känna igen på de svartlackerade axlarna och hydraulcylindrarna. Det går även bra att välja svarta skärmar och tak, eller få din maskin målad i valfria specialfärger. 

Mångsidighet ska säkra marknadsandelar

– Mångsidighet är ett nyckelord här. Det innebär till exempel att även mindre entreprenörer med bara denna maskin kan lägga anbud på arbeten som annars hade krävt flera olika maskiner. Hydremas grävmaskiner är mycket populära, speciellt i Skandinavien där vi hoppas kunna ta ytterligare marknadsandelar med 900G-serien, säger projektledaren för kompakta produkter Jonas Laustsen, Hydrema.

Den bränslesnåla Cummins-motorn i den nya G-serien har givetvis uppdaterats för att möta utsläppskraven i Steg 5. Motorn fungerar bra och stabilt även vid låga varv. 

En annan nyhet är avgasefterbehandlingssystemet som består av DOC- och SCR-katalysatorer samt partikelfilter. Det är ett stabilt och robust system i en enda underhållsfri box – och för övrigt den enda lösningen i sitt slag på marknaden.

Klimatsmarta lösningar

– Hydrema är redan kända för låg bränsleförbrukning, och nu har vi tagit det ett steg längre i förhållande till klimatarbetet. G-serien har till exempel en intelligent centralsmörjning som bara arbetar när det behövs. Och det finns en automatisk huvudströmbrytare, som slår av strömmen till batterierna när maskinen stängs av och självklart har maskinen också tomgångsautomatik som kan ställas in efter typ av arbete, säger Jonas Laustsen.


De två modellerna 906G och 908G har fått högre maxhastighet på upp till 40 km/tim.

Komfort och service i främsta rummet

Även om Hydrema redan får toppbetyg för komfort och säkerhet har 900G-serien ökat komforten ytterligare med bland annat ett multijusterbart armstöd och 8-liters mobil kyl/värmebox. Samtidigt har möjligheten till individuell föraranpassning av joystickarna ökat. Från instrumentpanelen kan föraren enkelt justera till exempel styrspakarnas känslighet och byta funktion och riktning på rullarna.


Med en ny inredningsdesign, multijusterbara armstöd och fler inställnings-möjligheter för joystickfunktionerna erbjuder den nya serien grävlastare flera användarvänliga uppdateringar. 

Den öppningsbara bakrutan har vidareutvecklats för att underlätta öppning och stängning ytterligare i den bekväma och tysta hytten, som har genomgått en allmän uppfräschning.

– Vi har även installerat fjärrstyrt ljus, vilket är bekvämt när man kommer till en mörk maskin en tidig vintermorgon. Fjärrkontrollen kan sitta i nyckelringen och därmed finns både "Wake up-ljus" och "Follow me home-ljus". Dessutom har vi gjort det möjligt att öppna och stänga motorhuven med fjärrkontroll – och när den är öppen tänds lampan i motorrummet, säger Jonas Laustsen.

Samtidigt har servicen av de fyra nya modellerna förenklats på ett stort antal områden. Bland annat har de spillfria avtappningsventiler, förbättrad åtkomst till luftfilter och nya säkringsdosor.


Nu kan föraren även använda den medföljande fjärrkontrollen för att öppna och stänga motorhuven med inbyggt LED motorrumsbelysning samt aktivera ljusfunktionerna "Follow Me home" och "Welcome light" - det är praktiskt när man kommer till en mörk maskin en tidig vintermorgon.

Effektivt informationsutbyte

Det effektiva spårnings- och datainsamlingssystemet Hydrema Telematics levereras som standard i alla maskiner. Systemet säkerställer effektiv informationsdelning mellan kund och maskin. Detta kan underlätta planeringen av underhåll och att diagnostisera problem. Driftstopp kan därmed hållas till ett minimum vilket ökar effektiviteten. Genom att visa larmkoder och annan viktig information på onlineportalen kan Hydremas serviceteam hjälpa kunden att identifiera fel snabbt och korrekt. 
Maskinens programvara kan även uppdateras genom Hydrema Telematics så att kunden alltid har den senaste versionen.

Se kort ›

Find återförsäljare

Efter plats

icon-pin Hitta oss
icon-request Begäran
icon-contact Kontakt
Begära
en återuppringning
icon-arrow-down

Har du en fråga om våra maskiner och tjänster? Eller skulle du vilja bli kontaktad av din lokala återförsäljare? Fyll i formuläret.

Huvudnummer +46 47 070 52 80

sverige@hydrema.com Hjalmar Petris Väg 44
SE-352 46 Växjö

Göteborg 
Lars Wenneberg (Säljare)
+46 70 620 92 46
lwe@hydrema.com

Staffanstorp
Henrik Sörensson (Säljare)
+46 70 598 89 06
hso@hydrema.com

Tumba
Johan Braun (Säljare)
+46 70 327 54 88
jbr@hydrema.com

Växjö
 Per Eriksson (Försäljningschef)
+46 70 928 82 95
per@hydrema.com