Hydrema levererar två maskiner till Australiens Antarktis-program

29. juni 2020

Två stycken Hydrema 922G har anslutit sig till (AAD) Australian Antarctic Division: s flotta för att bli en del av Australiens Antarktis-program.

När Australiens nya antarktiska isbrytningsforsknings- och försörjningsfartyg - RSV Nuyina, sätter av mot Antarktis 2021, kommer två Hydrema 922G Multichassi att vara ombord och beredda att lyfta en tung arbetsbelastning på den iskalla kontinenten.


De två Hydrema dumprarna kommer att vara stationerade vid Casey- och Davis-forskningsstationerna i Antarktis, med en tippkorg och ett platt flak för containertransport.

Härifrån kommer de att tillhandahålla en "roll-on, roll-off" frakt- och leveransservice av både 10- och 20-fots fraktcontainrar, överdimensionerad last och 10-fots "isotanks" av flygbränsle, från pråmarna ombord på RSV Nuyina.

Om dumprarna

De midjestyrda 922G Multichassi-versionerna har ett hydrauliskt kroklyftsystem som gör att de kan lasta och lossa containrar. De väger bara på 14 ton, vilket är en av de främsta anledningarna till att AAD valde Hydrema dumprar framför andra liknande dumprar. Anledningen bakom detta är att ADD arbetar med en lastgräns på 34 ton vid transport av gods på havsisen. Hydrema-dumprar kan därför transportera containrar på upp till 20 ton, vilket gör dem mycket effektiva och den perfekta matchningen för uppgifterna i Antarktis.

922G dumprarna med perfekta terrängegenskaper och med marknadens högsta effekt-till-vikt-förhållande och med utmärkt körförmåga i alla hastigheter och på alla ytor på grund av den oscillerade och hydrauliska stabiliserade svängleden i midjan. Kombinationen av den styva framaxeln med elektroniskt styrd fjädring och nivåreglering som justerar maskinen i ett optimalt läge ger föraren hög stabilitet och komfort. På grund av designen är alla sex hjulen i konstant kontakt med ytan, vilket säkerställer lågt marktryck eftersom vikten är lika fördelad.

Vinteranpassning

Men innan de transporteras till Antarktis 2021-22 med RSV Nuyina, kommer 922G att genomgå en vinteranpassning och modifieras, så de är väl utrustade för att hantera de ofta extrema klimatförhållandena i Antarktis, där temperaturen snabbt kan sjunka till under minus 35 grader Celsius.

Vinteranpassningen av dumprarna kommer att ske vid den australiensiska Antarktis-divisionen, där de kommer att modifieras med tillsats av lågtemperaturoljor och -vätskor, installation av blockvärmare på för förvärmning av kylvätska och batterier-värmare, och 8st extra LED-arbetsbelysning . Samtidigt kommer det att finnas särskilt skydd över alla rutor.

Efter vinteranpassningen av maskinerna kommer de två 922G dumprarna att fungera fullt ut och vara väl rustade för uppgifterna i Antarktis, där de kommer att vara en avgörande koppling för transporter mellan RSV Nuyina och forskningsstationerna.


 

Fakta om det australiska Antarktis programmet och RSV Nuyina

Det australiska Antarktis programmet (AAP), under ledning av AAD, bedriver vetenskap i världsklass av kritisk nationell betydelse och global betydelse som ger den australiska Antarktispolitiken och operativa prioriteringar. AAP och dess forskare bedriver forskning på kontinenten och i södra oceanen, inklusive forskning om klimat, biologisk mångfald, fiske och miljöskydd.

RSV Nuyina kommer att vara världens bästa vetenskapliga förmåga i den polära regionen för närvarande och kommer att utgöra centrum för Australiens närvaro i Antarktis under decennier framöver. Utrustat med modernaste forskningsutrustningar och faciliteter som en mån pool (marin borr-rigg), kommer fartygets 116 forskare från hela världen att kunna utföra forskning dygnet runt.

Konceptdesignen på fartyget utvecklades av det danska ingenjörsföretaget Knud E. Hansen, medan konstruktionen och utförandet bedrivs av den holländska Damen-gruppens anläggning i Rumänien. I fartygets köl sitter mynt från Rumänien, Holland och Danmark tillsammans med ett australiskt mynt från det kungliga australiensiska myntverket, i erkännande av varje lands bidrag till konstruktion och konstruktion av fartyget. Avbildat på det danska myntet är Hans kungliga höghet kronprins Frederik av Danmark och kronprinsessan Mary.

Så när de två Hydrema 922G anländer till Antarktis kommer de att vara en del av ett mycket viktigt vetenskapligt program under decennier framöver.

För mer information om den australiska antarktiska divisionen och Antarktis-programmet kan du läsa mer om det i länkarna nedan.

https://www.antarctica.gov.au/about-us/

https://www.antarctica.gov.au/living-and-working/travel-and-logistics/ships/icebreaker/

 

 

icon-pin Hitta oss
icon-request Begäran
icon-contact Kontakt
Begära
en återuppringning
icon-arrow-down

Har du en fråga om våra maskiner och tjänster? Eller skulle du vilja bli kontaktad av din lokala återförsäljare? Fyll i formuläret.

Huvudnummer +46 47 070 52 80

sverige@hydrema.com Hjalmar Petris Väg 44
SE-352 46 Växjö

Göteborg 
Lars Wenneberg (Säljare)
+46 70 620 92 46
lwe@hydrema.com

Staffanstorp
Henrik Sörensson (Säljare)
+46 70 598 89 06
hso@hydrema.com

Tumba
Johan Braun (Säljare)
+46 70 327 54 88
jbr@hydrema.com

Växjö
 Per Eriksson (Försäljningschef)
+46 70 928 82 95
per@hydrema.com