Hydrema lanserar den senaste versionen av sin bästsäljande dumper

21. oktober 2020

För att ligga steget före konkurrenterna och uppfylla de senaste miljökraven innehåller nya Hydrema 912G den allra senaste Cummins 147 hk Steg 5-motorn.

Hydrema är redo att lansera sin nya 912G-serie. R&D-avdelningen hos den danska entreprenadmaskinstillverkaren har jobbat hårt med att modifiera och förbättra G-serien inför den nionde generationen av sin bästsäljande dumper. 

Denna 10-tonsdumper är Hydremas bästsäljande produkt. Fabriken står redo med en 912G-version med omfattande uppgraderingar av såväl motorrummet som förarhytten samt utrustning på utsidan.

"The new Hydrema 912G series has been finely tuned on all fronts. It has become much more than the engine update that many manufacturers make to keep up with the Stage V emission requirements. Along with the very latest engine technology we have made changes in areas such as safety, operator comfort and servicing” says Hydrema`s R&D Manager, Thorkil Iversen.

Redo för bio-diesel
Den nya 147 hk-motorn från Cummins efterlever inte bara de senaste Steg 5-utsläppskraven, utan är dessutom godkänd för att köras på 100 procent HVO- (bio) diesel. För att säkerställa så rena avgaser som möjligt har 912G ett dieselpartikelfilter och AdBlue, samtidigt som motorn har fått en enklare utformning eftersom ingen EGR-ventil behövs. 

“Vi upplever ständigt ökande krav på låga utsläpp, också i offentliga anbudsförfaranden. Detta gäller i synnerhet urbana miljöer med projekt såsom avlopp och fjärrvärme samt upprustning av fotgängarutrymmen. Den nya 912G-motorn uppfyller kraven hos entreprenörer som är på jakt efter det senaste inom lågutsläppsmaskiner”, säger Thorkil K. Iversen

Bland de betydande uppdateringarna återfinns det uppgraderade kylningssystemet, vars kylkapacitet har ökat 10 % tack vare en förbättrad kylare. Dessutom är den nya generationen av denna populära dumper utrustad med en elektroniskt styrd kylfläkt som endast körs vid behov. Detta sparar bränsle och minskar ljudnivån.

Självisolerande batteri
Dumpern är utrustad med en automatisk batteriisolator som stängs av när det inte behövs någon ström. Detta innebär en uppgift mindre för föraren, som nu kan lämna maskinen utan att behöva oroa sig för att glömma bort att stänga av isolatorn.

Motorrummet har fått en ny utformning som ger åtkomst till alla servicefilter och kontrollpunkter från marken, och extra dränerings-ventiler möjliggör enkel och säker uttömning av olja. Kylaren är nu lättare att komma åt via en ny och smidig servicelucka, och skulle du behöva klättra upp på maskinen finns det tre avsedda ytor att kliva på som minskar risken för att slinta och trilla ner.

Hydremas ingenjörer har gett motorrummet en ny utformning. Eftersom Steg 5-motorn saknar EGR-ventil, behandlas avgaserna nu externt via DOC, DPF och SCR. Den nya förbättrade kylaren säkerställer 10 procent större kylningskapacitet. Samtidigt underlättas alla dagliga servicekontroller av att serviceåtkomsten har optimerats och du kan utföra servicekontrollerna från marken.

Säkert at gå in och ut
Alla trappsteg på G-serien har breddats och den smidiga ensteg-såtkomsten till förarhytten har bibehållits, tillsammans med handtag och steg som minskar risken för att slinta.
Utöver de många alternativ som finns tillgängliga, har 912G nu LED-belysning (tillval) runt hela arbetslamppaketet för optimal sikt i mörka förhållanden.

Uppvärmning via telefon och tippsäkerhet
Det finns en ny Webasto-parkeringsvärmare (tillval) som kan fjärrstyras via en mobiltelefon så att föraren kan värma upp förarhytten och motorn i förväg.

Hydrema har även lagt till ett tillval i form av ett luftfjädrat, ventilerat säte med automatisk viktjustering på upp till 150 kg.

Maskinen kan även utrustas med en Tiltometer-lutningsindikator (lyftassistans). Detta (alltid påslagna) säkerhetssystem finns på instrumentpanelen och visar föraren i vilken vinkel maskinen arbetar både lateralt och longitudinellt. Om maskinen hamnar i en osäker vinkel, varnar systemet föraren.

Den danska tillverkaren erbjuder ett stort urval av modeller inom 912-serien, med olika karosserier. Ett av de vanligaste alternativen är MultiTip-svängkarossen. Detta system låter lasten dumpas över sidan på maskinen var som helst inom en 90 graders vinkel och är idealiskt för arbete i begränsade utrymmen. 

The MultiTip option allows you to unload over the side in a 180-degree radius with high precision. It is shown here on a 912HM, which is the version with wide tires. It is popular in the American and Australian markets.

912 kan även beställas som ett chassi med hytt (Multi-chassi) som möjliggör montering av andra typer av utrustning såsom vattentankar, saltspridare osv. Dessutom kan ett 3-punktsfäste (tillval) monteras framtill på maskinen för montering av ett borst- eller bladtillbehör.  Maskinen kan även fås med vårt egenkonstruerade, fabriksmonterade Rail-system med rälshjul.

Hydrema 912 är en klassiker i stadsbilden, där denna kompakta dumper snabbt utför sina uppgifter. Maskinen kan licensieras för att få köras fullastad på vägar. Här har nya 912G gett sig i kast med ett fjärrvärmeprojekt.

"Vill man, så kan man alltid hitta en utväg. Och om det inte finns någon väg tar sig Hydremas dumper fram ändå". Maskinen har ett stort kraftöverskott och enastående terrängegenskaper, vilket bland annat säkerställs av Hydremas unika, hydrauliskt stabiliserade artikulationspunkt.

icon-pin Hitta oss
icon-request Begäran
icon-contact Kontakt
Begära
en återuppringning
icon-arrow-down

Har du en fråga om våra maskiner och tjänster? Eller skulle du vilja bli kontaktad av din lokala återförsäljare? Fyll i formuläret.

Huvudnummer +46 47 070 52 80

sverige@hydrema.com Hjalmar Petris Väg 44
SE-352 46 Växjö

Göteborg 
Lars Wenneberg (Säljare)
+46 70 620 92 46
lwe@hydrema.com

Staffanstorp
Henrik Sörensson (Säljare)
+46 70 598 89 06
hso@hydrema.com

Tumba
Johan Braun (Säljare)
+46 70 327 54 88
jbr@hydrema.com

Växjö
 Per Eriksson (Försäljningschef)
+46 70 928 82 95
per@hydrema.com