Hydrema klara med nydesignad generation grävlastare

18. april 2018

”Nu satsar vi återigen på marknaden för maskiner som kan lite mer”, säger Hydremas VD Jan Werner Jensen.

En ny generation med Hydrema 906 och 926 redo att använda. En helt nydesignad front ger ännu bättre sikt för maskinföraren. 906:an har dessutom gjorts mer kompakt och har fått 24-tumshjul som standard.

"Det finns massor med mellanstora grävmaskiner och lastmaskiner som knappt används ute på byggplatserna.  Alldeles för många små specialmaskiner som antingen kan gräva eller lasta. Därför satsar vi återigen på marknaden för maskiner som både kan lasta och gräva. Nu lanserar vi en nyutvecklad generation med Hydremas grävlastare och våra förväntningar är skyhöga. 
Jan Werner Jensen, VD för Hydrema som är Danmarks enda tillverkare av stora entreprenadmaskiner, sprudlar av optimism. Hans utvecklingsteam med utvecklingschefen Thorkil K. Iversen i spetsen har nu utvecklat F-generationen av Hydremas välkända 906, 908, 926 och 928. Maskiner som många betecknar som grävare. Det lever de med på fabriken i Støvring på norra Jylland. Men i realiteten är maskinen mer än en grävare.
"Vi talar om en fullfjädrad kombination av grävmaskin och lastmaskin. Hydrema-maskinerna har midjestyrning precis som effektiva lastmaskiner ska ha. Grävarmen är med äkta sidoförskjutning. Det betyder att man med en midjestyrd Hydrema på byggplatsen har såväl en lastmaskin på 10 ton och samtidigt en grävmaskin på 8-10 ton", förklarar utvecklingschefen Thorkil K. Iversen.

Fortsätter att satsa helhjärtat

Hydrema riktar sig till byggplatserna med sina grävlastare, där en maskin klarar lika mycket som en grävmaskin och en lastmaskin. Och till och med snabbare eftersom grävlastarna är snabba att köra runt med.

Just kombinationen av två reella maskiner säkerställer naturligtvis ett mycket stort utnyttjande på byggplatsen. Det är en av många goda orsaker till att Hydrema håller fast vid produktionen av maskintypen, som har varit i produktion nästan ända sedan företaget grundades 1959.
"Andra maskintillverkare har valt att fokusera på andra maskinsegment. Skillnaden på dem och Hydrema är just att vi i Støvring tillverkar grävlastare med de extra möjligheter det ger jämfört med traditionella grävmaskiner. Därför fortsätter vi att satsa helhjärtat på den maskintyp som kan lösa många olika arbetsuppgifter på byggplatserna. Därför behövs inte fler maskiner för att utföra arbetet", säger VD Jan Werner Jensen.
Grävlastarnas snabbhet och smidighet är några av de kvaliteter som Hydrema värnar om och fortsätter att utveckla. 

Snabbt och smidigt

"Maskinerna transporteras ju snabbt och enkelt både till och från byggplatserna. Och under själva arbetet körs de snabbt runt och tar sig an många olika arbetsuppgifter. En minilastare och en minigrävare kan ha problem med att transportera sig själv och material snabbt på en byggplats. Det går betydligt enklare med en grävlastare", påpekar Thorkil K. Iversen.
Cummins-motorerna i maskinerna i den nya F-serien har uppgraderats till Stage 4 och därmed en ännu finare utsläppsgrad. För de två minsta maskinerna har vi dessutom ökat motorkraften med 12 hk till 122 hk. De större kollegorna har fått en ny powerbulge som ger högre effekt och bättre dragkraft genom att sänka motorhastigheten.
Konstruktörerna i Støvring har inte heller hållit tillbaka med nyheterna utanför motorrummen. De nya maskinerna har helt nyutvecklade framändar som medför en betydlig optimering av maskinförarens sikt från hytten. Det ger bättre utsikt över skopan och ner längs sidan av motorhuven vid montering av redskap.

Kompakt 906:a

Mer kompakt och större kraft. Hydrema 906F har fått fler hästar i motorrummet, samtidigt som den nya designen gör den ännu snabbare på byggplatsen.

"Hela framänden på maskinerna är omgjord och så har vi skilt serierna mer åt och gjort 906F mer kompakt än 926F. Varken komfort eller bullernivå fås bättre i andra grävare med fullfjädrade hytter", säger utvecklingschef Thorkil K. Iversen.
Med F-serien får grävlastarna samma elektroniska arkitektur och instrumentpanel som Hydremas dumprar i F-serien. Det ger en rad nya funktioner och samtidigt större möjlighet till individuell anpassning av maskinernas hydraulikfunktioner. 
Trots de många nya funktionerna är det fortfarande okomplicerat att köra en grävlastare lovar Thorkil K. Iversen.
"Det är en skröna att grävlastare kräver en bättre utbildad förare. Om man kan rotera ett förarsäte, så kan man också köra en grävlastare. Och våra säten är för övrigt elektriska", säger utvecklingschefen.

Premiär på Intermat

Hydrema lanserar den nya F-serien stort både internationellt och i Danmark under de kommande månaderna.

Hydremas utvecklingsavdelning har haft roligt med den nya F-serien. Många detaljer kommer som ett led av de stora förändringarna med Stage 4-motor och den nya frontkonstruktionen.
  • Den första presentationen, och därmed världspremiären, sker vid den internationella entreprenadmässan Intermat i Paris mellan den 23 och 28 april. 
  • I börja och slutet av maj finns de nya maskinerna med på Vei respektive Anlegg i Norge och Maskinmässan i Sverige. Registrera dig för fri entré !
  • Den danska lanseringen på Hydrema-centren kommer att ske från den 14 till den 18 maj, och därefter finns de på de danska djurutställningarna från slutet av maj.
  • Säkert kommer de nya Hydrema-maskinerna att dra till sig uppmärksamhet även på den danska entreprenadmässan E&H 2018 i Herning från den 14 till den 16 juni.
Se kort ›

Find återförsäljare

Efter plats

icon-pin Hitta oss
icon-request Begäran
icon-contact Kontakt
Begära
en återuppringning
icon-arrow-down

Har du en fråga om våra maskiner och tjänster? Eller skulle du vilja bli kontaktad av din lokala återförsäljare? Fyll i formuläret.

Huvudnummer +46 47 070 52 80

sverige@hydrema.com Hjalmar Petris Väg 44
SE-352 46 Växjö

Forsäljningschef
Per Eriksson
+46 70 928 82 95
per@hydrema.com

Distrikschef - Syd 
Stefan Fasth
+46 70 59 88 906
sfa@hydrema.com

Distrikschef - Nord
Johan Braun
+46 70 32 75 488
jbr@hydrema.com

Distrikschef - Göteborg
Lars Wenneberg
+46 70 620 92 46
lwe@hydrema.com