Hydrema driver den gröna omställningen med ny el-dumper

20. oktober 2022

Danmarks enda tillverkare av stora entreprenadmaskiner, Hydrema från Støvring, gör de sista förberedelserna inför årets största maskinmässa, Bauma 2022, som äger rum i München 24-30 oktober.

Den överlägset största nyheten från Hydrema blir en 100 procent elektrisk dumper, vilket markerar tillverkarens intåg i elsegmentet. Det är en helt ny konstruktion baserad på den senaste tekniken, som är byggd från grunden på en helt elektrisk plattform.

– Det råder ingen tvekan om att nollutsläpp kommer att vara ett av de stora temana på Bauma 2022, och därför kan vi knappt vänta med att presentera vår nya maskin som vi är väldigt stolta över. På Hydrema har vi arbetat med en elstrategi i ett antal år och efter en lång och mycket noggrann utvecklingsprocess är vi nu klara med vår första elmaskin. Vi ser verkligen fram emot att presentera den elektriska dumpern för våra många internationella kunder, säger utvecklingschef Palle Larsen.

Han tillägger att Hydrema har valt att inte avslöja för mycket om den elektriska nyheten förrän Bauma börjar den 24 oktober.

Muskulös hjulgrävare

En annan stor nyhet från Hydrema är den nya hjulgrävaren MX14, den minsta i MX-serien.

– Vi har optimerat hela maskinen och resultatet är en suverän maskin på 14 ton. Utan tvekan marknadens starkaste i sin klass, konstaterar utvecklingschefen och tillägger:

– Den har en nyutvecklad och imponerande stark grävarm, samtidigt som vikten är optimalt fördelad. Detta ger betydligt bättre stabilitet, upp till 20 procent mer lyftkraft och en betydligt högre grävhastighet än sin föregångare. Maskinen kan även göras tempo 40-godkänd, så det är en stark och snabb maskin , avslutar utvecklingschefen.

En skärm - full kontroll 

För bara ett och ett halvt år sedan gjorde Hydrema en uppdatering av hela MX-serien, som bland annat fick mer kraft och ny teknik i hjulgrävarna. Nu har serien återigen fått en omfattande uppdatering, vilket såklart även gäller nya MX14. Inte minst den nya 10" pekskärmen drar blickarna till sig. Den nya displayen ersätter flera mindre skärmar och ny mjukvara integrerar alla funktioner med säker och enkel manövrering på pekskärmen eller via displaykontrollen i armstödet.

Hydremas utvecklingsteam har lagt ner mycket kraft på att göra användargränssnittet i den nya displayen intuitivt och väldigt användarvänligt, precis som det man känner från smartphones och surfplattor.

Ett helt nytt kamerasystem med extra hög upplösning finns i flera varianter, där du kan få en överblick över hela maskinen i en bild via en 360-graders bird-view-funktion.

En annan nyhet för MX-serien är att man som tillval – tack vare ett nära samarbete med Leica – erbjuder fabriksmonterad maskinstyrning, med möjlighet till integration i den nya pekskärmen.

Historiskt stor monter

Eftersom Hydrema tar med sig fler maskiner än någonsin på Bauma – och presenterar fler nyheter – har tillverkaren valt att göra montern större än någonsin.

Den första internationella presentationen av 900G-grävarserien kommer också att äga rum i Hydremas Bauma-monter. För ett drygt år sedan genomgick serien en omfattande uppdatering på alla 4 modellerna. Särskilt när det gäller teknik och komfort är grävskopserien verkligen i en klass för sig. Detta kommer naturligtvis att visas upp för de mer än 600 000 internationella kunder som besöker Bauma under den sju dagar långa mässan för entreprenadmaskiner och entreprenadutrustning.

Se kort ›

Find återförsäljare

Efter plats

Nyhetsbrev

Registrera dig

icon-pin Hitta oss
icon-request Begäran
icon-contact Kontakt
Begära
en återuppringning
icon-arrow-down

Har du en fråga om våra maskiner och tjänster? Eller skulle du vilja bli kontaktad av din lokala återförsäljare? Fyll i formuläret.

Huvudnummer +46 47 070 52 80

sverige@hydrema.com Hjalmar Petris Väg 44
SE-352 46 Växjö

Göteborg 
Lars Wenneberg (Säljare)
+46 70 620 92 46
lwe@hydrema.com

Staffanstorp
Henrik Sörensson (Säljare)
+46 70 598 89 06
hso@hydrema.com

Tumba
(Säljare)
+46 70 327 54 88
sverige@hydrema.com

Växjö
 Per Eriksson (Försäljningschef)
+46 70 928 82 95
per@hydrema.com