Agila HYDREMA-dumprar ger nödvändig hjälp

7. december 2020

Sedan byggandet på 1970-talet har transformatorstationen blivit ett viktigt nav för elnätet i Hamburg och Schleswig-Holstein.

Hamburg Ost-transformatorstationen kommer att byggas om och utvidgas för att kunna möta de ökande kraven på strömförsörjningen i framtiden. Sedan mars 2020 har det stora byggföretaget EUROVIA genomfört jordarbeten på en byggarbetsplats på mer än 100 000 m² i det nordöstra hörnet av Hamburg, Tyskland.

Hydrema 912FS klarar en 10 ton nyttolast och är fortfarande lättfoten.

Projektledare Christoph Grenzdörfer från EUROVIA kan fortfarande tydligt komma ihåg markförhållandena i området: ”Marken här i norra Tyskland är ofta väldigt mjuk och extremt ogenomtränglig Utan HYDREMA-dumprarna hade bortförande av det utgrävda materialet inte varit ekonomiskt lönsamt ".

Två HYDREMA 912 FS-dumprar används på platsen och transporterar det utgrävda materialet via en lång grusväg till mellanlagret, men tar också in nytt material för att fylla i mellan de nära placerade fundamentpelarna.

Arbetsplatsens enorma storlek slår dig snabbt med häpnad. Hamburg Ost- transformatorstationen ligger i ett område på cirka 18 hektar i Oststeinbek kommun på gränsen mellan de närliggande regionerna Hamburg och Schleswig-Holstein. Transformatorstationen och det närliggande kommersiella området i Oststeinbek-samhället ligger direkt intill motorväg A1.

Gör elnätet framtidssäkert 

Sedan byggandet på 1970-talet har transformatorstationen blivit ett viktigt nav för elnätet i Hamburg och Schleswig-Holstein. Med tanke på en komplex framtid måste transformatorstationen klara av den varierande och snabbt fluktuerande energiinmatningen från de många vindkraftverken. För detta ändamål installeras vid transformatorstationen fyrfasväxlare - jämförbara med en ventil. Denna reglerar eldistributionen efter behov.

För att ha tillräckligt med utrymme kommer delar av det befintliga systemet att demonteras. Samtidigt har vi börjat grundarbetet för den nya anläggningen. Detta omfattar också en ny operativ byggnad. Utbyggnaden sker under pågående drift. Det är alltid en utmaning, eftersom vi måste garantera elleveranssäkerheten även under renoveringsperioden. Anläggningen kommer att vara komplett i drift år 2023.

912FS rör sig snabbt och försiktigt på den nya grunden.

Den smidiga hjälpredan

Christoph Grenzdörfer och hans 25 anställda hoppas kunna ha slutfört det omfattande jordarbetet i slutet av 2022. 912 FS från HYDREMA är viktiga medhjälpare. "Att kunna röra sig på det stora området och ändå komma in i de smala områdena - det är det som skiljer 912 FS-dumpern från HYDREMA", säger projektledaren för EUROVIA.
 
Tack vare den centrala ramstyrningen erbjuder den kompakta dumpern föraren en känsla av säkerhet. Försäljningschefen för Tyskland, Martin Werthenbach tillägger: "Att styra en HYDREMA från den stora hytten med den fantastiska allroundsikten är också mycket roligt för många förare eftersom de inte behöver titta bakåt. När du har kommit runt hörnet med framsidan vet du att resten av maskinen också kommer att ta det trånga hörnet, eftersom hjulen på bakaxeln följer hjulen på framaxeln längs samma spår.
 
Efter tippningen kan föraren slappna av eftersom maskinen helt automatiskt återför skopan till sitt viloläge. Så att föraren kan köra framåt igen med full fart."

Den stora byggarbetsplatsen är hemma: 912 FS flyttar 10 ton i 40 km / h.

Grenzdörfer betonar: "Eftersom själva maskinen bara väger 8 ton obelastad men trots det kan ha en nyttolast på 10 ton skonas den mjuka marken och skadas inte av körningen på den. Detta är särskilt viktigt för oss när vi kör på den för att fylla de nygrävda hålen för socklarna."
    
Operatören av transformatorstationen - och klienten för markarbetet - är 50Hertz Transmission GmbH, vars aktieägare är det börsnoterade belgiska holdingbolaget Elia Group (80 procent) och KfW Bankengruppe (20 procent).

icon-pin Hitta oss
icon-request Begäran
icon-contact Kontakt
Begära
en återuppringning
icon-arrow-down

Har du en fråga om våra maskiner och tjänster? Eller skulle du vilja bli kontaktad av din lokala återförsäljare? Fyll i formuläret.

Huvudnummer +46 47 070 52 80

sverige@hydrema.com Hjalmar Petris Väg 44
SE-352 46 Växjö

Göteborg 
Lars Wenneberg (Säljare)
+46 70 620 92 46
lwe@hydrema.com

Staffanstorp
Henrik Sörensson (Säljare)
+46 70 598 89 06
hso@hydrema.com

Tumba
Johan Braun (Säljare)
+46 70 327 54 88
jbr@hydrema.com

Växjö
 Per Eriksson (Försäljningschef)
+46 70 928 82 95
per@hydrema.com